Te-ai hotărât să te măriți vara? Iată ce trebuie să faci ca să nu transpiri

Deși vara este anotimpul perfect pentru o nuntă, există un lucru care îți poate da bătăi de cap-transpirația.

Însă nu-ți face griji, Saryna Young, dermatolog, ne dă câteva sfaturi despre ce trebuie să faci ca să transpiri cât mai puțin în ziua nunții.

În primul rând, dacă știi că transpiri din abundență este bine să aplici un antiperspirant cu o seară înainte. ,,Lăsând antiperspirantul să acționeze timp de șase până la opt ore, în timpul somnului, acesta va ajuta la blocarea  canalelor de transpirație timp de 24 de ore„ spune Young.

În al doilea rând, trebuie să ai în vedere că nu doar la subraț poți transpira. Young spune că este normal să folosești antiperspirant oriunde simți că transpiri, cum ar fi sub sâni, pe spate, mâini sau picioare.

De asemenea, evită alimentele condimentate precum usturoiul, ceapa, brânzeturile, varza, carnea tocată sau curry. ,,Moleculele puternice din alimentele condimentate pot fi eliminate prin transpirație, iar mirosul va fi unul destul de neplăcut,, spune Purles.

Însă nici alimentele picante nu trebuie să se regăsească în meniul tău. ,,Alimentele picante pot provoca creșterea temperaturii corpului, iar astfel nivelul transpirației se mărește” spune Purles.

Nu doar antiperspirantul ține departe transpirația, și alimentele au un rol important. Așa că te sfătuim să consumi…

-apă, aceasta ajută la hidratarea și reglarea temperaturii din organism

-iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi, lapte, migdale și alte alimente bogate în calciu

-fructe și legume deoarece au un conținut ridicat de apă și sunt ușor de digerat

-ulei de măsline, acesta ajută sistemul digestiv să funcționeze cât mai bine

-alimente bogate în vitamina B, precum cereale integrale, proteine și legume care ajută la funcția metabolică, ceea ce înseamnă mai puțin efort pentru organismul tău.

Foto:123rf

 

 

 

 

 

 

erika
erika.chivu@ringier.ro