Este ok să trimiți invitația de nuntă prin email?

Dacă pe vremuri verificam cutia poștală zilnic în așteptarea unei scrisori, acum ne verificăm email-ul din 5 în 5 minute.

În ceea ce privește invitațiile de nuntă, încă se mai păstrează tradiția de a le da într-un plic, deși ar fi mai util să le trimitem pe mail.

Cu siguranță și tu te-ai întrebat dacă este OK sau nu să trimiți invitația de nuntă pe email. Iată care sunt avantajele, dar și dezavantajele unei invitații electronice.

Unul dintre motivele pentru care am vrea să trimitem invitația pe email ține și de comoditate. Invitațiile tradiționale necesită timp, trebuie să alegi modelul potrivit, să aștepți să îți fie livrate, iar apoi să le înmânezi fiecărui invitat în parte. Poate dura săptămâni sau chiar o lună întreagă.

Însă emailul te scapă de tot acest proces și poți trimite invitațiile tuturor într-o singură zi. Există deja site-uri specializate unde îți poți alege culorile, forma și scrisul chiar din fotoliul tău de acasă. Sună minunat, nu-i așa?

De asemenea, vei salva o cantitate semnificativă de hârtie dacă alegi calea electronică. Copacii îți vor mulțumi!

Însă sunt și câteva dezavantaje.

O astfel de invitație poate părea superficială.

Pot apărea probleme- poate că email-ul tău va ajunge în spam sau poate nu va ajunge la destinatar deloc. De asemenea, email-urile sunt efemere, odată citite poți uita ușor de ele.

Unii invitați poate nu au adresă de mail. Gândește-te și la bunicii tăi.

Foto: northfoto

erika
erika.chivu@ringier.ro