Superstiții-de ce nu e bine ca mirele să vadă mireasa înainte de nuntă

Deși acum nu se mai respectă toate tradițiile legate de nuntă, unele dintre ele au rămas încă valabile și respectate chiar și de cele mai tinere cupluri.

Superstiție sau nu, din bătrâni se spune că nu e bine ca mirele să vadă mireasa înainte de nuntă. Curioase din fire, am vrut să aflăm care este explicația din spatele acestei tradiții. Deși e un moment romantic atunci când mirele îi ridică voalul miresei, motivul din spatele acestei superstiții nu prea ne încântă.

În trecut căsătoriile erau organizate, fiind privite mai mult ca o afacere între familii decât ca un legământ între două persoane care se iubesc. Dacă acum cuplurile stau separat doar în noaptea dinaintea nunții, pe vremuri aceștia nu se cunoșteau deloc până în momentul nunții.

Căsătoria era aranjată de către tatăl miresei, care voia să-și mărite fata cu un băiat înstărit pentru a asigura binele familiei. Cu toate acestea, acesta se asigura ca cei doi să nu se vadă înainte de nuntă, astfel mirele nu avea șansa de a se răzgândi dacă nu îi plăcea de fata aleasă.

Așadar, cei doi miri nu trebuiau să se vadă, sub nicio formă, până în ziua nunții. Se pare că fraza dragoste la prima vedere capătă un alt sens, nu-i așa?

Voalul joacă un rol important în această tradiție. Având un voal pe față, mirele nu putea să-și vadă viitoarea soție până în ultima clipă, când era prea târziu să renunțe.

Ne bucurăm că acum această tradiție a devenit doar un simbol, iar pe cei care se căsătoresc îi leagă un singur motiv, iubirea.

Foto:shutterstock

erika
erika.chivu@ringier.ro