Cum să-ți păstrezi calmul în timp ce îți planifici nunta

Rochie de mireasă, aranjamente florale, invitați și desigur, meniul- alegeri pe care trebuie să le facem atunci când ne planificăm nunta.

Însă toate acestea ne provoacă stres și o stare de neliniște. Gabrielle Bernstein, autor și speaker motivațional, ne spune cum putem transforma planificarea nunții într-o oportunitate de a te apropia și mai mult de partenerul tău și de a trece prin tot acest proces cu zâmbetul pe buze.

,,Împreună cu soțul meu am început să ne implicăm 100% în procesul de planificare al nunții. Împreună am făcut decorurile pentru mese, în loc să plătim pe cineva să le facă. Este un sentiment plăcut atunci când confecționezi lucruri alăuri de partenerul tău pentru nunta mult visată,,.

Desigur, stresul poate acapara destul de ușor pe oricine și de cele mai multe ori, ziua nunții este stresantă. De aceea, Amanda Chantal Bacon, fondatorul Moon Juice, subliniază faptul că energiile din jurul nostru au o mare influență asupra stării noastre mentale.

,,Recomand celor care urmează să faca acest pas și se simt stresați să ia adaptogeni cu câteva luni înainte de nuntă. Adaptogenii ajută la reglarea nivelului de stres și la consolidarea sistemului nervos. Ca bonus, ele pot ajuta la reglarea de cortizol și previn retenția de apă.

Sunt o mulțime de oameni care predau cursuri de tantra care se concentrează pe obținerea stării de confort și a conexiunii profunde ( concepte care definesc casătoria). Astfel vei elibera toată tensiunea din corp și vei fi capabilă să te bucuri de ziua nunții fără niciun stres.

Pentru Berstein, dimineața nunții a început cu o viziune. ,,Stabilirea unui plan vizual pentru modul în care îți dorești să meargă lucrurile este întotdeauna benefic. În dimineața nunții, stai în pat, admiră-ți machiajul, vremea și imaginează-te pășind spre altar.

Folosește-te de aceste viziuni pentru a-ți seta o stare de bine. Acest lucru te scoate din starea de stres sau frică și te catapultează într-o sferă liniștită și veselă. Tu ești în centrul atenției în acea zi și trebuie sa te bucuri de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Însă Bernstein spune că energia poate ajunge mult mai departe decât crezi. ,,Prietena mea cea mai bună e o femeie foarte religioasă. Mi-a spusă ca în tradiția evreiască, ziua nunții este considerată cea mai sfântă zi din viața unui om. Iar mireasa și mirele au o energie karmică incredibilă în acea zi. Așa că la nunta mea ne-a sfătuit să îi binecuvântăm pe toți invitații noștri. Eu și soțul meu ne-am rugat pentru tot, în numele invitaților noștri și am fost surprinși să aflăm că toate dorințele lor s-au îndeplinit. Această parte a nunții este preferată mea,,.

Colleen Wachob, cea care a înființat brand-ul Mindbodygreen recomandă folosirea cristalelor energetice pentru fiecare oaspete. ,,Obișnuim să punem sub fiecare scaun câte un cristal energetic diferit pentru fiecare invitat. Așadar fiecare pleacă acasă cu un cadou personalizat, iar acest lucru îi face pe oaspeți să se simtă importanți,,.

Dar energia pozitivă nu este de a ajuns pentru a asigura o nuntă plină de bună voie. Jared Stein, co-proprietar al centrului de wellness, The Springs din Los Angeles spune că și meniurile destinate nunților încep să se schimbe. Din ce în ce mai multe cupluri aleg meniuri pe bază de plante.

,,Noi putem oferi o experiență culinară de neuitat prin arome vibrante și reconfortante. Însă nu trebuie să uităm de băuturi, printre preferatele noastre se află vinul biodinamic,,. În cazul în care nunta ta are loc iarna, Chantal recomandă o băutură fierbinte făcută cu cacao și matcha. ,,Această băutură încălzește organismul și are calități afrodisiace,,.

Chiar și cu cea mai meticuloasă planificare, astrele ne pot încurca planurile. Astrologul Ophira Edut mărturisește că multe cupluri vin la ea înainte de nuntă pentru a vedea dacă primesc binecuvântarea spațiului cosmic. Nu strică să încercăm, nu-i așa?

erika
erika.chivu@ringier.ro