Cum arată dieta unei viitoare mirese?

Pregătirea unei nunţi presupune mult stres, alergătură în căutarea rochiei perfecte şi… o dietă adecvată.

Ai stabilit data marelui eveniment, ai cumpărat şi rochia, însă alergătura în căutarea buchetului perfect şi a celui mai delicios tort te poate obosi la fel de mult ca stresul indus de mame şi mătuşi care se preocupă mai mult ca tine de aşezarea la masă. Rezultatul? Câteva kilograme în plus datorită mâncatului pe fond de stres sau, dimpotrivă, o măsură mai mică la haine (ceea ce, de asemenea, nu e foarte indicat – nu vrei să-ţi ajustezi rochia de mireasă cu o zi înainte de nuntă).

Aşadar, ce mănânci ca să fii în formă în ziua cea mare şi care sunt alimentele pe care trebuie să le eviţi? 

Până ce apuci să răsfoieşti lista finală a alimentelor permise, ţine minte şi câteva sfaturi:

  • Ai grijă de părul tău; nu-l prinde în cocuri mult prea strânse ca să nu-i slăbeşti rezistenţa, nu-l supune unor băi de soare mult prea îndelungate.
  • Nu vrei ca rochia să vină umflată pe talie: evită alimentele care balonează şi fă câteva exerciţii cardio şi abdomene în ultima săptămână înainte de nuntă.
  • Odihneşte-te cât mai bine în ultimele zile: nu vrei să ai cearcăne şi pungi sub ochi.
  • Şi, foarte important: nu intra în panică, indiferent ce se întâmplă. Toate lucrurile pot fi rezolvate cu calm (şi o rochie deşirată, şi o coafură nereuşită, şi un tort fără frişcă). Dacă mirele ajunge la ceremonie, totul e perfect!

Foto: Yannis Vlamos, CN Digital Studio, Gourmet/Romulo Yanes

 

Tags:
,
Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro