contract prenuptial

Contractele prenupțiale câștigă din ce în ce mai mult teren în rândul milenialilor. Iată de ce

Cu siguranță ești deja familiarizată cu sintagma ,,până când moartea ne va despărți”, însă, din păcate, multe relații se încheie după doar câțiva ani. Dacă relațiile bunicilor noștri chiar durează o veșnicie, în vremea noastră din ce în ce mai multe cupluri aleg să facă contracte prenupțiale deoarece nu sunt foarte siguri de relația lor.

Studiile recente au arătat că numărul celor care semnează astfel de contracte a crescut și, cu riscul de a părea un lucru anti-romantism, nouă ni se pare un lucru minunat. Asta nu înseamnă că suntem de părere că orice căsătorie este sortită eșecului, dar în viața se întâmplă lucruri pe care nu le poți prezice și este mai bine să fim pregătiți, mai ales pentru situațiile neplăcute.

Dacă nu ești convinsă dacă vrei sau nu să faci un astfel de contract, noi îți prezentăm câteva motive pentru care e bine să faci un contract prenupțial.

  1. Mai multă expunere la divorțuri – Indiferent de cât de romantică a fost cererea în căsătorie sau de câte momente romantice ai avut parte, trebuie să înfruntăm realitatea; rata divorțurilor crește de la an la an. Cu siguranță cunoști persoane care au trecut deja printr-un divorț, iar acest lucru te face să te gândești la ce ai face tu într-o asemenea situație. De asemenea, mulți dintre noi, inclusiv eu, am crescut cu părinți divorțați și știm cât de dificil este acest proces. Dacă ai trecut prin asta în timpul copilăriei tale, cu siguranță vei vrea să-ți protejezi bunurile atunci când te vei căsători.
  2. Ne căsătorim mai târziu – Un alt motiv pentru care oamenii își doresc să aibă contracte prenupțiale este faptul că ezităm din ce în ce mai mult atunci când vine vorba de căsătorie. Așadar până a lua această hotărâre, oamenii și-au construit deja o carieră și au acumulat bunuri materiale, așa că este normal să-și dorească să le protejeze.
  3. Este potrivit pentru tine? – Dacă urmează să te căsătorești, ar trebui să iei în considerare întocmirea unui asemenea act. Probabil te gândești că astfel de contracte trebuie să aibă cei care dețin averi, însă nu este așa. Din cauza faptului că încă nu suntem obișnuiți cu astfel de contracte, unii oameni s-ar putea simți jigniți atunci când li se spune să semneze un contract prenupțial. Însă tot ce faci este să-ți protejezi bunurile acumulate până la momentul căsătoriei.

Știm, contractele prenupțiale reprezintă partea mai puțin amuzantă din planificarea unei nunți. Însă niciodată nu știi unde te duce viața, iar divorțul poate scoate la suprafață o parte a caracterului uman la care nu ne-am gândit sau nici nu credem că există. Așadar, mai bine să fii sigură decât să regreți mai târziu.

Foto: Hepta

 

erika
erika.chivu@ringier.ro