rochii doamnisoare de onoare

Cine ar trebui să plătească pentru rochiile domnișoarelor de onoare?

În vremurile tradiționale de demult, domnișoarele de onoare trebuiau să plătească pentru privilegiul de a fi parte din nuntă, astfel că ele achitau facturile pentru rochiile pe care le purtau la ceremonia religioasă. Astăzi, însă, lucrurile nu par să mai fie atât de pragmatice. 

Dacă întrebarea „cine ar trebui să plătească pentru rochiile domnișoarelor de onoare?“ îți tot dă târcoale, în timp ce te pregătești pentru a îmbrăca rochia de mireasă, iată ce trebuie să știi: „în ziua de azi depinde de cât de mult control vrei să ai asupra acestui lucru. Dacă ești foarte specifică în ceea ce privește tipul rochiei pe care vrei să o îmbrace domnișoarele de onoare, tu, ca mireasă, ar trebui să plătești pentru ținute. Este vorba de culoarea și modelul pe care ți le dorești tu și sunt șanse mari ca domnișoarele de onoare să nu mai poarte niciodată rochiile de la nuntă“, spune wedding planner-ul Kathryn Lloyd, pentru revista Brides. 

Dacă nu ții la un model anume și sugerezi o paletă de culori mai flexibilă, atunci e în regulă să vorbești cu domnișoarele de onoare să contribuie la plata rochiilor. „30%-40% din suma totală este acceptabil“, este de părere Kathryn.

Alternativ, vorbește cu domnișoarele de onoare despre bugetul tău și culorile alease, iar dacă ele își doresc o tinuță mai scumpă, pot acoperi restul sumei. Aceeași regulă se aplică și copiilor cu roluri în cadrul nunții – dacă vrei să poarte anumite ținute, apucă-te să economisești pentru asta, dacă ești mulțumită să poarte ținute în tonuri neutre, te poți oferi să le cumperi pantofi noi (nu-i obligatoriu).

Uneori alegerea domnișoarelor de onoare poate fi mai dificilă decât alegerea rochiei de mireasă. Chiar dacă ai multe prietene apropiate asta nu înseamnă că toate trebuie să fie domnișoare de onoare. Prietenele tale pot fi alături de tine în ziua cea mare și în alte moduri, nu doar în calitate de domnișoare de onoare. Dacă și tu te afli într-un impas și nu știi pe cine să alegi să-ți fie domnișoară de onoare, noi îți spunem 4 reguli după care trebuie să te ghidezi.

Curioasă de ce rochiile domnișoarelor de onoare trebuie să aibă aceeași culoare? Există o explicație în spatele acestei tradiții.

Foto: Shutterstock

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro