Care este vârsta potrivită pentru căsătorie

Deși multora nu ne-a plăcut matematica atunci când eram elevi, se pare că datorită ei putem afla vârsta optimă la care să ne căsătorim.

Conform unui studiu american, cei care se căsătoresc între  28 și 32 de ani vor avea parte de o căsnicie de durată. Dar cum putem fi siguri că acest lucru este adevărat?

Desigur, dragostea nu are nici vârstă și nici reguli. Însă, pe baza unui calcul statistic s-a descoperit că vârsta potrivită pentru căsătorie este între 28 și 32 de ani.

Cum a decurs studiul

Studiul a fost realizat de către Nick Wolfinger, sociolog la Universitatea din Utah. După ce a analizat datele obținute, Nick a dedus că ,,probabilitatea divorțului este mai scăzută la persoanele care au vârsta cuprinsă între 28 și 32 de ani”.

În susținerea studiul său, Wolfinger a adăugat un post scriptum, care cu siguranță, nu va fi pe placul celor au decis să se căsătorească mai târziu. Acesta a spus că ,,cine așteaptă să se căsătorească după vârsta de 30 de ani, nu este dispus să facă compromisuri.”

În urma acestui studiu au apărut și păreri contradictorii. Philip Cohen susține că vârsta perfectă pentru căsătorie este cuprinsă între 45 și 49 de ani, adăugând că oamenii nu ar trebui să ia astfel de decizii bazându-se pe niște calcule sau studii.

Intră în galeria foto pentru a vedea 5 motive pentru care este bine să te căsătorești atunci când ai vârsta cuprinsă între 28 și 32 de ani.

Foto: 123rf/northfoto

erika
erika.chivu@ringier.ro