6 sfaturi de care trebuie să ţii cont când îmbraci rochia de mireasă

Ai petrecut foarte mult timp printre materiale catifelate, voaluri preţioase şi corsete dantelate până să găseşti ceea ce ţi se potriveşte.

Apoi ai aşteptat câteva săptămâni până când totul a fost ajustat în mod impecabil. Da, vorbim despre rochia ta de mireasă şi despre ce trebuie să faci dacă vrei ca ea să arate fără cusur în ziua nunţii:

  1. Las-o la designer. Ştiu, rochia ta e gata într-un final şi tot ce vrei să faci e să o aşezi în dressing şi să îţi petreci ore în şir uitându-te la ea. Dar cu cât stă mai puţin în mâinile tale, cu atât sunt mai mici şansele unei adevărate catastrofe: imagineză-ţi o ceaşcă de cafea vărsată accidental de o viitoare domnişoară de onoare puţin prea entuziastă, sau gheruţele motănelului tău iubit în voal. Ca să eviţi astfel de întâmplări nefericite, cel mai bine ar fi să o iei de la designer cu câteva zile înainte de marele eveniment.
  2.  Nu o păstra într-un spaţiu închis. De îndată ce ai luat-o de la designer, scoate-o din cutie şi agaţ-o într-o încăpere în care traficul nu este prea mare (eventual o cameră de oaspeţi). Aşa te vei asigura că nu se şifonează şi că nu capătă un miros ciudat.
  3. De pete se ocupă DOAR profesioniştii. Ok, înţelegem. Ai fost mult prea încântată şi în una din miile de dăţi în care ai probat-o, ai reuşit să laşi o urmă din rujul tău preferat pe acel alb imaculat. Nu e cazul să te panichezi, în schimb, în loc să te apuci să repari dezastrul singură acasa, cel mai indicat este să o duci la o curăţătorie, căci cei de acolo pot remedia imediat situaţia, fără să ruineze rochia.
  4. Aşteaptă momentul potrivit. Primul lucru pe care vei vrea să îl faci în ziua cea mare (bineînţeles, excludem emoţionantul Da) va fi să te îmbraci direct în rochia de mireasă. Eşti foarte încântată şi aşa ar trebui să fii, însă este mai bine să laşi acest aspect pe ultimele minute, căci o poţi murdări de machiaj sau o poţi şifona.
  5. Ai grijă cu buchetul. Îţi poţi stropi rochia dacă eşti nerăbdătoare să iei buchetul de îndată ce ajunge la tine. Îl poţi lăsa unei domnişoare de onoare, sau chiar mamei tale, ce trebuie să îi şteargă bază cu un şervet, ca să elimine excesul de apă.
  6. Kit-ul de urgenţă e un must. Nu ar strica să iei cu tine un set mic de ac şi ată, un ac de siguranţă şi o perie de scame, pentru a fi pregătită de orice incident. Just in case!
Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro