50 de rochii pe care să le porți dacă ești invitată la o nuntă

Nunta e un eveniment special și suntem încântate să participăm la astfel de celebrări. Asta până când ne aducem aminte că trebuie să colindăm iar magazinele în lung și-n lat în căutarea rochiei potrivite.

Presiunea e mare pentru că fotografiile din ziua nunții vor fi revăzute des de miri și cu siguranță se vor bucura să vadă invitați bine îmbrăcați, care au contribuit la o atmosferă plăcută. Dar nu te speria. Tot ce trebuie să faci e să urmezi câteva reguli simple.

Pentru început, încearcă să eviți pe cât posibil rochiile foarte scurte. Nu vrei să atragi chiar toată atenția. Rolul acesta îi revine miresei. Chiar dacă e vorba de o nuntă relaxată unde ținuta trebuie să fie casual, poți opta pentru o rochie lungă, cu print, dintr-un material ușor sau pentru o rochie uni, cu o croială simplă. În cazul în care evenimentul e ceva mai sofisticat, o rochie lungă e ideală, dar nu vei da greș nici cu o rochie până la genunchi dintr-un material prețios. Mătasea e mereu o alegere bună. Vei arăta glam fără să depui mare efort.

Un alt element important de care va trebui să ții cont este e locația. Dacă nunta va avea loc pe plajă, evident că nu ai avea de ce să te încorsetezi. O rochie din șifon va arăta foarte bine: e romantică și elegantă. Dacă petrecerea se va ține într-un restaurant pretențios, atunci și rochia trebuie să fie mai conservatoare.

Nu te feri de culoare. Să te îmbraci în negru din cap până în picioare e dramatic chiar și pentru o nuntă regală. Tonuri pastelate, verde smarald sau bleumarin sunt câteva opțiuni care te vor face să arăți sofisticat. Evită să porți alb pentru că vei încălca teritoriul miresei și nu-ți dorești asta.

Dacă nu găsești rochia mult visată, îți poți construi ținuta în jurul unui accesoriu aparte, cum ar fi o pereche de pantofi sau o bijuterie statement. În orice caz, nu exagera cu bijuteriile. Dacă ai ales o rochie cu o croială sofisticată sau cu un print îndrăzneț, poartă cât mai puține bijuterii. Și evită să-ți cumperi pantofi în exact aceeași nuanță cu rochia: nu trebuie să te asortezi din cap până în picioare.

Ideal ar fi să nu porți niciodată pantofi fără toc la o nuntă. Chiar dacă ai de gând să dansezi toată noaptea, pantofii fără toc nu prea merg cu o rochie formală. Dacă nunta e în aer liber, pe iarbă, încearcă o pereche de platforme. Dar pentru o cununie la malul mării, poți purta sandale plate cu aplicații din pietre la care poți renunța ușor pentru a rămâne în picioarele goale.

Ți-am pregătit o galerie cu rochii pe care le-ai putea purta la o nuntă.

Foto: Yannis Vlamos

mirela.ujica
mirela.ujica@glamour.ro