5 motive greșite pentru care ai ruga pe cineva să-ți fie domnișoară de onoare

Înțelegem că misiunea de a alege domnișoarele de onoare poate fi dificilă. Deși vrei să le ai alături de tine pe cele mai bune prietene, nu vrei să rănești sentimentele nimănui.

Posibil ca verișoara ta sau cumnata ta să se supere dacă nu sunt rugate să-ți fie domnișoare de onoare, însă deși fac parte din familia ta, nu ar trebui să le acorzi această ,,funcție” doar pentru că te simți obligată.

Ca să-ți ușurăm misiunea, noi am făcut o listă cu cinci motive greșite pentru a ruga pe cineva să-ți fie domnișoară de onoare, deși tu nu îți dorești asta.

  1. Face parte din familie, deci te simți obligată

Fie că este vorba de o verișoară cu care ți-ai petrecut copilăria sau soția fratelui tău, acest lucru nu trebuie să însemne neapărat că o vei include în planurile tale. Desigur, o poți invita la nuntă, dar nu în rolul de domnișoară de onoare. Însă ai grijă cum abordezi problema, unele persoane iau acest lucru într-un mod mai personal. Nu vrei să începi o ceartă în familie, nu-i așa?

  1. Se autoinvită să fie domnișoară de onoare

Una dintre cele mai dificile situații. Este greu să refuzi pe cineva care este foarte încântat de un lucru. Însă este bine să fii sinceră cu ea și să-i explici situația cu calm. Poți spune că vrei să ai parte de o nuntă restrânsă, deci prin urmare și numărul domnișoarelor de onoare va fi mic. Oricare ar fi motivul, nu fă compromisuri.

  1. Tu ai fost domnișoară de onoare la nunta ei

Nu există o regulă care să spună că dacă tu ai fost domnișoară de onoare la nunta ei și ea trebuie să fie la a ta. Da, este alegerea sigură și modalitatea perfectă de a evita confruntarea , dar dacă nu îți dorești să o incluzi în planurile tale, te sfătuim să nu invoci acest motiv.

  1. Erați prietene bune în copilărie

Dar acum nu mai sunteți la fel de apropiate, așadar te simți ciudat să îi ceri să fie domnișoară de onoare. Nu-ți fă griji, e normal ca prieteniile să se destrame la un moment dat. De asemenea, probabil și ea a observat că relația voastră s-a răcit și nu se așteaptă să-i ceri acest lucru.

  1. Este sufletul petrecerii

Doar pentru că cineva este amuzant și știe să se distreze nu este un motiv suficient de bun pentru a fi domnișoara ta de onoare.

Foto:shutterstock

erika
erika.chivu@ringier.ro