5 momente în care trebuie să-ți dai inelul de logodnă jos

Știm, îl adori și ți se pare că este cea mai frumoasă bijuterie din lume. Însă tocmai din acest motiv trebuie să ai grijă de ea și să-i păstrezi frumusețea cât mai mult timp.

De aceea, am făcut o listă cu cinci momente în care trebuie să renunți, pentru câteva minute, la inelul de logodnă.

  1. Când faci sport– Înainte de a-ți începe antrenamentul, este de preferat să-ți dai inelul de logodnă jos și să-l pui într-un loc sigur. Pe lângă transpirație și anumite activități sportive care exercită presiune asupra metalelor (platină, aur) pot schimba forma acestuia. Punem pariu că NU asta îți dorești! Dacă îți este teamă că o să-l pierzi sau că o să-l uiți în vestiar, îl poți lăsa acasă, în cutia de bijuterii.
  2. Când te dai cu cremă-Da, pe lângă diamante, loțiunile și cremele hidratante sunt preferatele noastre. Însă acestea pot dăuna strălucirii inelului. Ca să eviți asta, atunci când te dai cu cremă pe corp sau pe mâini, scoate inelul. Așteaptă până când crema a intrat complet în piele, iar apoi  îți poți pune din nou inelul pe deget.
  3. Când folosești produse cosmetice-Știai că spray-urile de păr, parfumurile și alte substanțe chimice frecvent utilizate pot cauza acumularea de murdărie pe inelul de logodnă? Așadar, atunci când te machiezi sau îți faci părul, asigură-te că inelul tău nu va intra în contact cu acele substanțe chimice.
  4. Când înoți-NU, NU, NU! Nu purta astfel de bijuterii când mergi la piscină sau la mare. În primul rând, apa rece poate face ca inelul să alunece de pe deget, iar în al doilea rând, clorul poate deteriora și decolora inelul.
  5. Când faci curățenie-Din nou, substanțele chimice din produsele de curățare, pot ataca strălucirea inelului. De aceea, îți recomandăm ca înainte de a începe curățenia să-ți dai inelul jos. În cazul în care nu vrei să faci asta,poți oricând folosi o pereche de mănuși de uz casnic. Astfel îți vei proteja inelul, dar și pielea.

Foto:123rf

erika
erika.chivu@ringier.ro