5 lucruri pe care nu trebuie să le faci dacă ești invitat la o nuntă

Cea mai bună prietenă a ta se căsătorește vara viitoare? Un motiv de bucurie!

Pe lângă distracția de care vei avea parte la nuntă alături de prietenii tăi, există o serie de reguli (mai mult sau mai puțin scrise) pe care orice invitat trebuie să aibă grijă să nu le încalce. Nu numai că te ajuta și pe tine să te distrezi, dar și cuplul proaspăt căsătorit se va bucura de o nuntă frumoasă. Și asta e ceea ce ne dorim cu toții, nu?

Uite câteva reguli de care trebuie să știm înainte să acceptăm o invitație la o nuntă. Fie că vorbim de niște prieteni foarte apropiați, de colegi sau birou sau chiar de cei din familie.

Nu veni cu +1 dacă acest lucru nu este menționat în invitație

Fii foarte atentă când sosește plicul cu invitația. Acolo ai toate detaliile, inclusiv dacă poți veni la nuntă însoțită. Dacă pe plic este trecut doar numele tău, cu siguranță că vei dansa cu un necunoscut la nuntă. Nu fi tentată să le scrii mirilor și să-i întrebi dacă poți să vii însoțită. Nu le schimba planurile. Ei și-au calculat foarte bine bugetul și spațiul pe care-l au disponibil pentru invitați.

În condițiile în care și partenerul tău a fost invitat, ai grijă să le spui mirilor dacă vei veni sau nu însoțită de el. Dacă el nu este disponibil, întreabă-i pe miri dacă poți aduce un prieten. Ține minte că invitația nu este transferabilă!

Nu purta alb

Singura persoană care va purta alb la nuntă este mireasa (desigur, dacă alege să facă acest lucru). Încearcă să găsești un outfit potrivit care să aibă o altă culoare. Poți întotdeauna să alegi o rochie simplă, neagră. Se potrivește de minune!!

Nu ignora dress code—ul

Dress code-ul ar putea fi cea mai grea alegere a unui invitat, dar cu siguranță nu trebuie ignorat. Nu ești încă sigură la ce dress code se așteaptă cuplul: black tie sau o ținută ca pentru plajă, de vară? Încearcă să afli de la un alt participant la nuntă sau chiar de la cei doi care este dress code-ul potrivit. Și ține minte, întotdeauna este mai bine să apari over-dressed decât să te îmbraci ca la o petrecere obișnuită.

Nu întârzia

Ora de pe invitație este cea la care ceremonia este plănuită să înceapă. Încearcă să ajungi cu 15 – 20 minute mai devreme ca să ai timp să-ți găsești un loc înainte ca aceasta să înceapă.

Nu te ameți prea tare

Faptul că alcoolul este la discreție nu înseamnă că trebuie să te amețești până uiți de tine. Cu toții iubim un open bar, dar acest lucru ar putea avea consecințe asupra nunții. Te poți lovi sau le poți chiar ruina noaptea tinerilor căsătoriți. Bea responsabil și ai grijă să ajungi acasă în siguranță. Sub nicio formă nu te urca la volanul mașinii tale. Caută-ți un taxi sau cheamă un prieten să vină să te conducă acasă.

Foto: Outnow.ch

erika
erika.chivu@ringier.ro