Tot ce trebuie să știi despre nunta Prințului Harry și a lui Meghan Markle

Tot ce trebuie să știi despre nunta Prințului Harry și a lui Meghan Markle

Ziua cea mare se apropie cu pași repezi și odată cu ea crește și nerăbdarea noastră! Până atunci, iată tot ce trebuie să știi despre nunta Prințului Harry și a lui Meghan Markle, de la felul în care se va desfășura ceremonia, până la cine se va ocupa de tort și aranjamentele florale.

Detalii despre nunta Prințului Harry și a lui Meghan Markle

Când

Sâmbătă, 19 mai 2018.

Ora 

Conform Kensington Palace, nunta va începe la prânz și va fi urmată de o procesiune cu trăsura. „(…) Prințul Harry și Meghan Markle au confirmat că nunta va începe la ora 12 și va fi urmată de o procesiune cu trăsura, la ora 13. Pe seară, Prințul de Wales va ține o ceremonie privată pentru proaspeții căsătoriți, familia și prietenii apropiați”, au comunicat Kensington Palace.

Unde

Capela Sf. George, aflată la Castelul Windsor, care găzduiește 600 de invitați și 2000 de oameni.

Ceremonia de primire

Ceremonia de primire va avea loc în Sala Sf. George și va fi găzduită de Majestatea Sa Regina Elizabeta a II-a.

Ceremonia privată

Ceremonia de primire privată va avea loc la Frogmore House și va fi găzduită de Prințul de Wales.

Procesiunea cu trăsura

După nuntă, Prințul Harry și Meghan Markle, vor părăsi Castelul Windsor în trăsura regală care va face un scurt traseu în jurul Castelului, astfel încât cei adunați să poată sărbători alături de miri. Traseul va începe de la Capela Sf. George, va părăsi Castelul Windsor prin Castle Hill și va continua de-a lungul străzii principale și prin Windsor Town, urmând ca apoi să se întoarcă la Castelul Windsor de-a lungul Long Walk.

Cavalerii și domnișoarele de onoare

Pe 26 aprilie, Kensington Palace a confirmat că Ducele de Cambridge va fi cavalerul de onoare al fratelui său, Prințul Harry. De asemenea, Prințul George și Prințesa Charlotte, vor face parte din alaiul miresei, alături de alți 8 nepoți și copii de-ai prietenilor apropiați ai Prințului Harry și ai lui Meghan Markle. Viitoarei mirese i-a fost greu să aleagă o singură domnișoară de onoare, astfel că nu va avea una, dar se va bucura de sprijinul prietenelor ei apropiate: Jessica Mulroney și Priyanka Chopra.

https://www.instagram.com/p/BiB1o8UBRZy/?taken-by=kensingtonroyal

Cine o va conduce pe Meghan Markle la altar

 Întrebarea care s-a aflat pe buzele tuturor în ultimele zile. Deși inițial tatăl său a confirmat că o va conduce pe Meghan la altar, în urma unor scandaluri a spus că nu va mai participa la nuntă. Oficial, Kensington Palace a publicat o declarație venită din partea lui Markle prin care aceasta informează că din păcate tatăl ei nu va putea participa la nunta sa cu Prințul Harry.

Cine va conduce cununia

Preotul Paroh de Windsor, David Conner.

Cine va oficia cununia

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Invitațiile

Barnard & Westwood.

Lista invitaților 

Până în ziua cea mare, lista invitaților va rămâne secretă. Cu toate acestea, câțiva dintre participanți au confirmat că vor fi prezenți la nuntă sau că nu vor fi prezenți.

Cine plănuiește nunta

Conform Kensington Palace, planurile de nuntă au stat în totalitate în mâinile cuplului, care a dat dovadă constant de modernitate prin alegerile pe care le-a făcut (de exemplu, alegerea tortului care a încălcat tradiția regală).

Cât va costa nunta

Conform Bridebook, un website britanic cunoscut și specializat în planuirea unei nunți, costul estimat al nunții se află undeva la 2.760.974 milioane de dolari. Dacă ți se pare o sumă incredibilă, află că nu a fost adăugată cea mai mare cheltuială, cea legată de securitatea tuturor regalităților prezente în ziua cea mare. Aceasta ajunge la 42.1 de milioane de dolari, ceea ce face ca întreaga nuntă să coste aproximativ 45 de milioane de dolari.

Fotografia de la balcon

Te întrebai dacă vom avea ocazia să vedem momentul sărutului de la balcon? Din păcate nu, iar asta din cauza distanței dintre Capela St George și faimosul balcon.

Cum va fi diferită nunta Prințului Harry cu Meghan Markle de cea a fratelui său

Rochia de mireasă

Nu este încă confirmat nimic, însă zvonurile i-au indicat atât pe „Ralph & Russo”, cât și pe „Erdem”. Meghan Markle a purtat Ralph & Russo atunci când și-a anunțat logodna.

Verighetele

Verighetele vor fi cel mai probabil din aur provenit din Țara Galilor, așa cum cere tradiția regală. Se zvonește că bijutierul londonez Wartski va concepe verighetele.

Aranjamentele florale

Philippa Craddock.

Tortul

Claire Ptak de la Violet Bakery.

Serviciul de mâncare și băutură

Nu a fost încă confirmat, însă se zvonește că de acesta se va ocupa aceeași companie prezentă și la nunta Ducelui și Ducesei de Cambridge – Table Talk.

Cine va cânta

Primul muzician care va deschide ceremonia este violoncistul în vârstă de 19 ani, Sheku Kanneh-Mason, câștigătorul din 2016 al concursului BBC Young Musicians. Violoncistului i se alătură Karen Gibson și Kingdom Choir, un grup de gospel din partea de sud a Angliei. Lista artiștilor va fi întregită de orchestra condusă de Christopher Warren-Green și formată din muzicieni de la BBC National Orchestra of Wales, English Chamber Orchestra și Philharmonica Orchestra. James Vivian, directorul de muzică al Capelei Sf. George este cel care va avea sub atenția sa întreaga muzică aleasă cu grijă de Meghan Markle și Prințul Harry.

Publicul

Prințul Harry și Meghan Markle au invitat 2000 de oameni să se alăture zilei celei mari. O parte dintre aceștia vor proveni din organizațiile sprijinite de Prințul Harry și Meghan Markle, iar printre alții se vor afla și 100 de școlari de la Windsor și 500 de membri din staff-ul regal.

Donații caritabile

Prințul Harry și Meghan Markle au cerut ca în schimbul cadourilor de nuntă, participanții să doneze către fundații de caritate.

Implicarea forțelor armate

Având în vedere că Prințul Harry și-a făcut serviciul militar, vor fi implicate trupele armate în care acesta a servit.

Suveniruri

Magazinele de suveniruri și-au expus încă de la anunțul logodnei o selecție variată de suveniruri. Mai jos, un magazin din Windsor, Berkshire.

Tot ce trebuie să știi despre nunta Prințului Harry și a lui Meghan Markle

Ce vor face cu o noapte înainte de nuntă

Întocmai tradiției regale, Prințul Harry și Meghan Markle vor petrece noaptea dinaintea nunții separat. Markle va sta cu mama ei la hotelul Cliveden, iar Prințul Harry va sta la Coworth Park.

Când și unde are loc luna de miere

Luna de miere nu va avea loc imediat după nuntă, iar despre locul unde plănuiesc să se îndrepte nu se știe încă nimic, deși se zvonește că ar fi vorba despre Namibia. Cuplul își va continua îndatoririle în mod normal săptămâna următoare, cu singura diferență că acum vor fi căsătoriți.

Vezi și care sunt diferențele dintre nunta Prințului Harry cu Meghan Markle și nunta Prințului William cu Kate Middleton.

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com