campania împotriva hărțuirii sexuale inițiată de 300 femei de la Hollywood

Time’s Up: campania împotriva hărțuirii sexuale inițiată de 300 femei de la Hollywood

Emma Stone și Meryl Streep, împreună cu peste 300 femei de la Hollywood, au inițiat campania Time’s Up, menită să acționeze împotriva hărțuirii sexuale în industria filmului și la locul de muncă.

Proiectul Time’s Up are ca scop finanțarea unui sistem legal de sprijin pentru victimele hărțuirii sexuale la locul de muncă, potrivit Huffington Post. Inițiativa de la Hollywood a strâns deja 13 milioane de dolari din cei 15 milioane pe care și-au propus să le strângă participantele la campanie.

„Trebuie să punem capăt luptei femeilor pentru a se face remarcate, pentru a avansa în carieră și pentru a fi auzite și recunoscute la locurile de muncă dominate de bărbați. S-a scurs timpul pentru acest monopol impenetrabil. Vrem în special să ridicăm vocile și să le dăm putere femeilor care lucrează în industriile slab plătite, unde lipsa stabilității financiare le face vulnerabile la violența și exploatarea de gen”, spune programul de prezentare a campaniei.

Printre actrițele care s-au alăturat proiectului Time’s Up se numără și Kerry Washington, Reese Witherspoon, Natalie Portman, America Ferrera. Inițiativa a venit în contextul #MeToo, hashtagul cu ajutorul căruia mai multe femei și-au împărtășit experiențele de abuz sexual pe social media, după scandalul iscat la Hollywood după cazul lui Harvey Weinstein.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com