taylor-swift-copiat-spot-promovare-kenzo

Taylor Swift, acuzată că a copiat spotul de promovare Kenzo

După ce Taylor Swift și-a lansat noul videoclip pentru piesa „Delicate” în cadrul iHeart Radio Music Awards pe 11 martie, nu a durat mult până când a strâns peste 10 milioane de vizualizări pe Youtube. Oamenii au remarcat însă un lucru – videoclipul regizat de colaboratorul ei Joseph Kahn este extrem de similar cu spotul de promovare Kenzo, semnat de Spike Jonze.

Taylor Swift a fost acuzată că a copiat un spot de promovare Kenzo

Numeroși oameni o acuză pe cântăreață că a plagiat filmul scurt semnat de legendarul regizor Spike Jonze. Ambele videoclipuri au în prim plan o femeie tânără și urmăresc felul în care aceasta se răzvrătește împotriva societății prin mișcări de dans sălbatice de-a lungul a mai multor locații. Spotul Kenzo în care apare actrița Margaret Qualley a fost lansat în august 2016 și a strâns peste 11 milioane de vizualizări.

Producătorul video de la New York Magazine, Kenny Wassus, a arătat multiplele similarități între cele două video-uri. De exemplu, ambele prezintă două femei care fac gesturi și mișcări asemănătoare, ba chiar până și paleta de culori este asemănătoare. Wassus nu este singurul care i-a acuzat pe Taylor Swift și Joseph Kahn. Niciunul dintre cei doi regizori nu au comentat pe seama acuzațiilor.

Urmărește mai jos cele două videoclipuri:

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com