Premiile Oscar: cele mai frumoase lookuri ale tuturor timpurilor

Pregătirile sunt febrile, apariţiile pe covorul roşu, de neuitat. Am ales cele mai spectaculoase, glamouroase şi inspirate machiaje şi coafuri din istoria Premiilor Academiei Americane de Film.

Întreabă orice femeie obişnuită ce actriţă a câştigat Oscarul în 1986 şi o vei pune în încurcătură. Întreab-o cine a purtat pe cap un coif de mai bine de jumătate de metru şi va răspunde fără ezitare „Cher!“.

Şi asta pentru că, cu tot respectul cuvenit câştigătorilor, defilarea de pe covorul roşu constituie pentru majoritatea dintre noi punctul culminant al acestei ceremonii. Iar atunci când cei mai frumoşi oameni din lume se pregătesc pentru acest adevărat spectacol trebuie să scoată din mânecă toate cărţile câştigătoare. „Machiajul şi coafura pe care o actriţă le poartă la Oscaruri pot defini o decadă de lookuri spectaculoase, aşa că toată lumea face un efort extraordinar“, spune Jillian Dempsey, make-up artistul care a lucrat cu o mulţime de celebrităţi, printre care şi Jennifer Lawrence.

Un exemplu concret: „Multe dintre trendurile de beauty au fost inspirate de Oscaruri. De pildă, folosirea accesoriilor-bijuterie în păr“, spune hairstylistul Mark Townsend, care a dat startul cu un look purtat de Natalie Portman.

Aşadar, e timpul să te aşezi confortabil, să îţi torni pahar de vin, să pui o pungă de  popcorn la cuptorul cu microunde şi să admiri cele mai memorabile machiaje și coafuri ale tuturor timpurilor în galeria alăturată. 

De Elizabeth Siegel; traducere şi adaptare de Mirela Ujică; foto Northoto, Guliver/Getty Images, Hepta  

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro