Semnificația din spatele zilei în care va fi botezat Prințul Louis

Semnificația din spatele zilei în care va fi botezat Prințul Louis

Familia regală britanică are un an plin în adevăratul sens al cuvântului. Kate Middleton a născut pentru a treia oară în aprilie, Meghan Markle și Prințul Harry s-au căsătorit în luna mai, iar acum se pregătesc pentru încă un eveniment major: Prințul Louis va fi botezat astăzi, 9 iulie.

Semnificația specială pe care o are ziua în care va fi botezat Prințul Louis

Palatul Kensington a confirmat luna trecută vestea pe care o așteptam de ceva vreme. Ceremonia privată de 40 de minute va avea loc pe 9 iulie la Capela Regală de pe domeniul Palatului St. James din Londra. Micuțul va fi creștinat de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, cel care i-a botezat și pe frații mai mari ai Prințului Louis, George și Charlotte. De asemenea, Arhiepiscopul de Canterbury i-a cununat și pe Prințul Harry și pe Meghan Markle luna trecută.

Se zvonește că Prințul Louis va purta aceeași ținută pe care au purtat și Prințul George și Prințesa Charlotte la botezul lor, o replică a rochiei create pentru fiica cea mare a Reginei Victoria în anul 1841.

Semnificația din spatele zilei în care va fi botezat Prințul Louis

Semnificația din spatele zilei în care va fi botezat Prințul Louis

Data de 9 iulie are o semnificație specială în istoria familiei regale britanice. Conform publicației Mirror, acum 71 de ani în urmă, în 1947, Elisabeta a II-a a anunțat că s-a logodit cu Philip Mountbatten. Cei doi au fost logodiți timp de mai bine de un an înainte să facă public acest lucru pe 9 iulie. Ceea ce face povestea și mai frumoasă este faptul că Regina și Prințul Philip vor avea acum șansa să retrăiască acea amintire frumoasă în timp ce îl sărbătoresc pe cel mai mic dintre nepoții lor.

Nu ne rămâne decât să aflăm cine vor fi nașii bebelușului, însă deobicei această informație este dezvăluită abia în ziua botezului. Deși ne-am dori ca Meghan și Harry să capete această sarcină, aparent posibilitatea este aproape inexistentă din cauza faptului că Ducele și Ducesa de Cambridge și-au ales prieteni apropiați în cazul Prințului George și al Prințesei Charlotte. Nu ne pierdem speranța!

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com