Rochia de mireasă a lui Meghan Markle va fi expusă publicului

Rochia de mireasă a lui Meghan Markle va fi expusă publicului

Fanii cuplului regal pot admira de aproape rochia de mireasă purtată de Meghan Markle la cununia religioasă cu Prințul Harry. Ținuta Ducesei de Sussex va fi expusă publicului în cadrul unei expoziții în Windsor și Edinburgh.

Rochia de mireasă pe care Meghan Markle a purtat-o pe 19 mai, la cununia religioasă cu Prințul Harry va fi expusă pentru public în Windsor și Edinburgh. Alături de aceasta, fanii vor putea vedea și o replică identică a uniformei militare pe care Prințul Harry a purtat-o în ziua în care a spus DA în fața altarului. Ținuta originală a prințului nu va putea fi expusă pentru că el o va îmbrăca pe parcursul expoziției.

Ținutele Prințului Harry și ale lui Meghan Markle vor putea fi admirate de fani în cadrul expoziției A Royal Wedding: The Duke and Duchess of Sussex, care va avea loc între 26 octombrie și 6 ianuarie, la Castelul Windsor și între 14 iunie și 6 octombrie, la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh.

De asemenea, vizitatorii vor putea vedea și tiara purtată de Meghan în ziua cea mare. Este pentru prima dată când accesoriul regal bătut în pietre prețioase va fi expus pentru public de la crearea sa, în 1932.

Pentru rochia de mireasă, Meghan Markle a apelat la designerul britanic Clare Waight Keller, numită de curând director creativ al casei franțuzești Givenchy. Ducesa de Sussex a ales-o pe Keller „pentru estetismul ei atemporal și elegant și croiala impecabilă“. Rezultatul a fost o rochie simplă, albă, cu un decolteu tip bărcuță și un voal din mătase de cinci metri lungime, cu detalii florale brodate, reprezentând cele 53 de țări care fac parte din Commonwealth.

Potrivit protocolului regal, rochia lui Meghan nu trebuia să fie mai scumpă ca rochia purtată de Kate Middleton, care a costat 150.000 lire. Conform surselor, costul rochiei soției Prințului Harry ar fi estimat undeva la 100.000 lire.

În onoarea nunții cu Prințul Harry, Meghan Markle a primit din partea Reginei Elisabeta tiara bătută în diamante a Reginei Maria, bunica Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Tiara din platină împodobită cu diamante dadează din 1932, iar broșa centrală detașabilă, care are zece diamante, a fost realizată în 1893.

Istoria acestei tiara pornește de la Regina Maria, bunica Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, pentru care a fost creat acest accesoriu regal. Broșa i-a fost oferită în 1893, pe când era Prințesa Maria, din partea comitatului Lincoln, la nunta ei cu Prințul George, Duce de York. Tiara și broșa au fost lăsate moștenire Reginei Elisabeta.

La ceremonia religioasă, Prințul Harry, care a servit zece ani în Forțele Armate Britanice, și-a făcut apariția într-o uniformă de căpitan, albastru închis, croită de Dege & Skinner pe Savile Row. Redingota purtată de mire avea detalii albastre din piele de căprioară și împretiturile specifice regimentului. Pe epoleți, erau brodate coroane aurii ale Statului Major.

De asemenea, Prințul Harry a purtat pe uniformă patru medalii: una care reprezintă decorația primită de Harry în 2015, de Cavaler Comandor al Ordinului Regal Victorian, una pentru lupta din Afganistan, una pentru Jubileul de Aur al Reginei Elisabeta și cea din urmă pentru Jubileul de Diamant al Reginei.

Foto: Hepta

 

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro