rihanna-macron-ajutat-strangerea-2-miliarde-dolari-educatie-globala

Rihanna a ajutat la strângerea a peste 2 miliarde de dolari pentru educație

După ce a contactat în ultima săptămână mai mulți lideri mondiali prin intermediul Twitter, Rihanna și fundația ei, Clara Lionel Foundation, au reușit să își atingă țelul. Cântăreața a strâns 2.3 miliarde de dolari, bani ce urmează să fie donați pentru educație în țările aflate în curs de dezvoltare.

Cântăreața este ambasadorul Global Partnership For Education, iar în urmă cu câteva zile a participat la o conferință din Dakar, Senegal, alături de președintele Franței, Emmanuel Macron.

Rihanna a găsit un adevărat susținător și partener în Președintele Macron, care a găzduit conferința împreună cu ea și a declarat că Franța va dona între 200 și 250 de milioane de euro în vederea sprijinirii eforturilor GPforEducation.

Parteneriatul cântăreței cu Macron a început în luna iunie, când i s-a adresat președintelui pe Twitter cu mesajul „Bonjour”, întrebându-l dacă își va lua parte la cauza ei. O lună mai târziu, Rihanna s-a întâlnit cu el și soția acestuia, Brigitte Macron, la Palatul Elysee din Paris.

rihanna-macron-ajutat-strangerea-2-miliarde-dolari-educatie-globala

Rihanna nu este străină acestui tip de cauze, ea însăși având fundația Clara Lionel, numită după bunicii ei. Fundația luptă pentru educație, sănătate și programe de urgență în toată lumea, în 2016 unindu-și forțele cu Global Partnership for Education.

Cântăreața s-a mai adresat și altor lideri, precum prim-ministrului britanic, Theresa May, sau prim-ministrul australian, Malcolm Turnbull. L-a evitat însă pe Președintele Statelor Unite, Donald Trump, după felul în care acesta a tratat situația dezastrului din Puerto Rico.

 

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com