Regina Elisabeta consimţământul pentru căsătoria Prinţului Harry cu Meghan Markle

Regina Elisabeta şi-a dat consimţământul pentru căsătoria Prinţului Harry cu Meghan Markle

Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii şi-a dat oficial consimţământul pentru căsătoria Prinţul Harry cu Meghan Markle. Nunta va avea loc peste două luni. 

Cu două luni înainte ca nunta să aibă loc, Regina Elisabeta și-a dat oficial consimţământul pentru căsătoria nepotului ei, Prințul Harry, cu actrița Meghan Markle. „Îmi declar consimţământul pentru un contract de căsătorie între preaiubitul meu nepot Prinţul Henry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle“, a scris regina într-o scrisoare adresată Consiliului Privat, organismul responsabil pentru consilierea sa.

Conform legii britanice, persoanele care se află între primii şase moştenitori în ordinea succesiunii la tronul britanic trebuie să obţină consimţământul formal al reginei înainte de a se căsători. În prezent, Prinţul Harry este al cincilea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William, şi copiii lui, prinţul George și prinţesa Charlotte.

Bineînțeles, lumea nu a putut să nu facă comparație între consimțământul dat de Regină Prințului Harry și lui Meghan și cel dat Prințului William și lui Kate. Pe 9 februarie 2011, înainte de căsătoria Prințului William cu Kate Middleton, Regina și-a dat oficial consimțământul spunând „preaiubitul nostru nepot Prinţul William Arthur Philip Louis de Wales și iubita şi credincioasa noastră Catherine Elizabeth Middleton.“

 

Săptămâna trecută, Meghan Markle a fost botezată în Biserica Anglicană, în cadrul unei ceremonii secrete. La ceremonie au participat Prințul Harry, Prințul Charles și Ducessa Camilla și unul din prietenii lui Meghan. Prințul William și Kare Middleton nu au fost prezenți la eveniment, precum nici mama sau tatăl actriței. Meghan Markle, care a fost protestantă, a trebuit să fie botezată în Biserica Anglicană pentru a se putea căsători cu Prințul Harry.

Prințul Harry și Meghan Markle se vor căsători pe 19 mai la capela St. George de la castelul Windsor. Recepţia va avea loc la St. George’s Hall, sală de banchet a castelului. În aceeași seară, prinţul Charles va da o recepţie privată pentru miri, familie şi prieteni apropiaţi.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro