Dietele lui Gwyneth Paltrow

Vrem şi noi să arătăm ca ea, nu-i aşa? La 40 de ani actriţa Gwyneth Paltrow arată incredibil. Care e secretul siluetei ei?

 

Vrem şi noi să arătăm ca ea, nu-i aşa? La 40 de ani actriţa Gwyneth Paltrow arată incredibil. Care e secretul siluetei ei?

Uneori extremă, alteori super-relaxată, dieta actriţei Gwyneth Paltrow a fost mereu urmărită şi comentată. Şi, aşa cum alte staruri au fost inovatoare în ceea ce priveşte ţinutele abordate, Gwyneth a fost îndrăzneaţa care a încercat printre primele orice… în materie de dietă. Aşadar, să trecem în revistă câteva dintre cele mai interesante perioade alimentare prin care a trecut Gwyneth. Ce am avea curaj să încercăm?

Gwyneth Paltrow

  • Regim macrobiotic – a apelat la această dietă atunci când tatăl ei a primit diagnosticul „cancer“, iar ea a aflat că suferă de o formă de osteoporoză în stare incipientă. Este un regim majoritar vegetarian, cu alimente neprocesate, fără grăsimi şi bogat în fibre.
  • Însărcinată cu primul copil, Gwyneth a abandonat restricţiile alimentare, iar poftele ei se reduceau, în acea perioadă, la „brânză la grătar şi cartofi prăjiţi“.
  • După o perioadă relaxată, în care a filmat în Spania împreună cu celebrul Mario Batali (perioadă în care alimentaţia ei a fost diversă şi fără restricţii), Gwyneth a trecut din nou la o dietă strictă, fără carne. „N-am renunţat de tot la peşte şi nici la vin sau cafea“, spunea actriţa.
  • La sfârşitul anului 2008, Gwyneth a recurs la una dintre cele mai drastice diete încercate vreodată (Beyoncé, Demi Moore, Pink au trecut şi ele prin asta). În ce constă Master Cleanse? Într-un singur fel de mâncare (dacă îl putem numi aşa), consumat vreme de o săptămână: un amestec de suc de lămâie, sirop de arţar şi ardei iute! Cât aţi rezista?
  • Gwyneth a testat din nou, la începutul anului 2010, la o nouă dietă. Cea cu lichide, de data aceasta. Voi aţi bea, cinci zile la rând, doar sucuri din fructe sau legume crude?
  • După o aşa detoxifiere, actriţa Gwyneth a renunţat la dulciuri şi la lactate, urmând exemplul prietenei ei, Madonna (cu care şi merge la jogging de câteva ori pe săptămână).
  • Preocuparea pentru alimentaţia sănătoasă se vede la Paltrow atât în sfaturile cuprinse în cărţile de bucate publicate (My Father’s Daughter, lansată în 2011 şi cea mai recentă colecţie de reţete, lansată în primăvara acestui an), cât şi pe site-ul ei, www.goop.com.
  • Ce va face Gwyneth în 2013? Ei bine, tot pe blogul ei a anunţat că nu intenţionează să înceapă vreo nouă dietă de detoxifiere, însă că se gândeşte să introducă în alimentaţia ei şi a copiilor acele „superfoods“ recomandate de doctorul Frank Lipman (salate, avocado, somon, seminţe de chia, nuci şi afine). 

Gwyneth Paltrow cu Madonna, la jogging

Foto: Northfoto