serena williams raspuns salopeta turneul de tenis de la roland garros

Răspunsul Serenei Williams după interzicerea salopetei la turneul de tenis de la Roland Garros

Zilele trecute, preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis a anunțat că începând cu ediția de anul viitor a turneului de tenis de la Roland Garros, tenismenele nu vor mai putea juca îmbrăcate în salopetă cu pantaloni lungi. Iată ce reacție a avut Serena Williams la aflarea acestei vești. 

La ediția de anul acesta a turneului de tenis de la Roland Garros, Serena Williams a purtat un echipament special creat de sponsorul său, Nike – un costum negru mulat cu pantaloni lungi și o centură roșie. Costumul, numit catsuit, inspirat din cel purtat de eroina filmului Catwoman.

Motivul pentru care Serena Williams a ales să poarte costumul este unul bine întemeiat: tenismena a povestit că a fost foarte aproape de moarte după ce a născut-o pe fetița ei din cauza unor cheaguri de sânge care au ajuns în plămâni. Catsuit-ul purtat de ea a fost special conceput pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.

Zilele trecute, preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis a anunțat că începând cu 2019 tenismenele nu vor mai avea voie să poarte un astfel de costum la turneul de tenis de la Roland Garros. „Este puțin cam târziu, pentru că echipamentele au fost deja realizate, dar vom ruga de acum înainte producătorii de echipamente sportive să ne înștiințeze despre ce vor urma jucătorii să poarte pe teren. Cred că uneori mergem prea departe. Echipamentul Serenei Williams din acest an, de exemplu, nu va mai fi acceptat la competiția noastră. Trebuie să respecți jocul și locul în care te afli“, a spus Bernard Giudicelli, într-un interviu acordat Tennis Magazine.

Răspunsul Serenei Williams după interzicerea salopetei la turneul de tenis de la Roland Garros

În cadrul unei conferințe de presă recente, Serena Williams a fost întrebată ce părere are despre schimbarea dress code-ului la turneul de tenis de la Roland Garros, iar tenismena în vârstă de 36 de ani a avut un răspuns legendar. „Cand vine vorba despre modă, nu vrei să scandalizezi în permanență“, a spus Williams amuzată, afișând în același timp o mină serioasă.

„Cred că turneele de Grand Slam au acest drept, să facă orice vor. Cred că dacă ar ști că îl port din motive de sănătate, ar fi de acord cu echipamentul. Deci cred că este în regulă“, a adăugat ea.

Întrebată ce va purta în viitor pe teren, tenismena a spus că a găsit alte metode pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. Ea a adăugat că este în continuare în relații foarte bune cu organizatorii turneului de la Paris, subliniind că echipa ei este franceză în totalitate.

Și Nike, compania care a creat catsuit-ul pentru Serena, a sărit în apărarea fostului număr 1 WTA. Înainte ca jucătoarea de tenis să vorbească despre acest subiect, Nike a postat pe Twitter o imagine în care Serena apare purtând costumul. Mesajul sponsorului a fost clar: „poți să îi iei costumul unui supererou, dar nu poți să-i iei niciodată super puterile“.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro