Rachel McAdams și Selma Blair au mărturisit că au fost agresate sexual de un regizor

Rachel McAdams și Selma Blair au mărturisit că au fost agresate sexual de un regizor

Actrițele Rachel McAdams și Selma Blair au mărturisit că au fost agresate sexual de regizorul James Toback. Cele două și-au împărtășit poveștile în interviuri separate acordate publicației Vanity Fair.

Rachel McAdams a relatat că avea 21 de ani când l-a cunoscut pe Toback. Actrița a mers la audiții pentru un rol în filmul lui, „Harvard Man”(care s-a lansat în 2001), iar după aceea, regizorul a invitat-o la hotelul său să discute despre cum a decurs audiția. „Am mers la hotel, am intrat în cameră, iar el avea toate aceste cărți și reviste împrăștiate pe podea”, a mărturisit McAdams. „M-a invitat să mă așez lângă el pe podea, ceea ce a fost puțin ciudat. Destul de rapid, conversația a căpătat o tentă sexuală. Mi-a spus «Știi, trebuie să îți spun. M-am masturbat de nenumărate ori astăzi gândindu-mă la tine, de când ne-am cunoscut la audiție.»”

Puțin mai târziu, Toback i-a cerut actriței să îi arate părul ei pubian. Rachel McAdams a plecat după ceea ce i s-a părut că a durat „o eternitate”, iar când i-a spus agentului ei ce s-a întâmplat, acesta era frustat că s-a întâmplat „din nou” un astfel de lucru.

Și Selma Blair a mărturisit că a fost agresată sexual de Toback

Rachel McAdams și Selma Blair au mărturisit că au fost agresate sexual de un regizor

Și Selma Blair a mărturisit că a fost agresată sexual într-o întâmplare similară. Actrița l-a cunoscut pe James Toback la hotel unde a mers să discute cu el despre același film, „Harvard Man”. Blair avea 28 de ani la acel moment, iar când a ajuns în camera de hotel a regizorului, acesta a întrebat-o unde sunt părinții ei. „Îmi dau seama acum încerca să își dea seama dacă am pe cineva alături, care să mă susțină,” a spus actrița. Mai în glumă, mai în serios, când Toback a aflat că relația actriței cu tatăl ei era tensionată, s-ar fi oferit să îl omoare. Apoi a întrebat-o: „Ai încredere în mine? Nu pot continua să lucrez cu tine dacă nu ai încredere în mine. Am nevoie să te dezbraci. Am nevoie să faci acest monolog dezbrăcată.” Blair și-a dat jos puloverul și a făcut monologul. După aceea, el i-a cerut să facă sex cu el. Când l-a refuzat, Toback s-a frecat de ea, încă complet îmbrrăcat, și i-a spus că dacă nu face sex cu el, atunci va ejacula în pantaloni.

Lucrurile au devenit din ce în ce mai tensionate, după ce regizorul a amenințat-o pe actriță. „Mi-a spus: «Există o fată care s-a pus împotriva mea. Urma să vorbească despre ceva ce am făcut. Îți spun, iar asta este o promisiune, dacă îi spune cuiva, nu contează cât de mult timp crede ea că a atrecutt, am oameni care vor merge cu mașina și o vor răpi și o vor arunca în Râul Hudson cu blocuri de ciment legate de picioare. Înțelegi despre ce vorbesc, nu-i așa?»”

După ce a mărturisit că a fost agresată sexual, Blair și-a încheiat relatarea cu un apel pentru femeile care au trecut prin lucruri similare, să vorbească despre asta: „Vreau să aprind ceastă conversație în spațiul public.”

Rachel McAdams și Selma Blair au mărturisit că au fost agresate sexual de regizorul James Toback și se numără printre cele 200 de femei care l-au acuzat de fapte similare. Din ce în ce mai multe povești despre lucrurile la care le-a supus pe unele femei au ieșit la iveală după ce Harvey Weinstein a fost acuzat de agresiuni sexuale.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com