Quentin Tarantino știa de abuzurile lui Harvey Weinstein

Quentin Tarantino a recunoscut că știa de abuzurile lui Harvey Weinstein

Spre deosebire de alți bărbați din cetatea filmului, care s-au arătat uimiți la aflarea veștii că Harvey Weinstein a agresat sexual femei timp de decenii întregi, regizorul Quentin Tarantino spune că știa de abuzurile lui și nu a luat nicio atitudine. 

„Știam destule ca să fac mai mult decât am făcut“, a spus Quentin Tarantino într-un interviu acordat New York Times. Tarantino, prieten cu Harvey Weinstein de zeci de ani, a mărturisit că știa că Weinstein abuza femeile din jurul lui.

În plus, i-a blamat pe aceia care s-au declarat șocați atunci când totul a ieșit la iveală – inclusiv pe fratele lui Harvey Weinstein. Bob Weinstein a declarat că știa de aventurile extraconjugale ale fratelui său și nu era de acord cu ele, dar că nu era conștient de abuzurile acestuia. „Cine era apropiat de Harvey a auzit de cel puțin unul dintre aceste incidente. Este imposibil să nu fi știut“, a spus Tarantino.

Harvey Weinstein a fost acuzat public de hărțuirea sau atacarea a cel puțin 40 de femei, iar New York Times a spus că producătorul a ajuns la un acord cu opt dintre acestea, printre care și cu actrița Rose McGowan, care a spus că a fost violată de acesta.

Quentin Tarantino a recunoscut că știa de acordul dintre Weinstein și McGowan. Regizorul a mărturisit că știa de comportamentul lui Weinstein de la Mira Sorvino, fosta lui iubită – producătorul a încercat în repetate rânduri să aibă o relație sexuală cu celebra actriță.

„A început să-mi maseze umerii, ceea ce m-a făcut să mă simt foarte inconfortabil și apoi a încercat să mă atingă și mai mult“, a spus Mira Sorvino pentru The New Yorker. Actrița a adăugat că mai târziu, producătorul de film a apărut la ușa apartamentului ei, iar ea a reușit să-l facă să plece doar când i-a spus că iubitul ei este pe drum.

Actrița i-a povestit iubitului ei, Quentin Tarantino, tot ce s-a întâmplat. „Am fost șocat și înspăimântat. Nu mi-a venit să cred că el ar fi putut să o facă atât de pe față. La vremea respectivă m-am gândit că are ceva în mod special cu Mira… că a întregut măsura pentru că era nebun după ea“, a spus Tarantino. Regizorul a spus New York Times că a presupus că această hărțuire se va opri odată ce Weinstein ar afla că el este iubitul Mirei.

Totuși, el a mărturisit că știa de alte câteva episoade în care au fost implicate actrițe celebre și că îi pare rău că nu a luat atitudine: „aș fi vrut să-mi asum responsabilitatea pentru ceea ce am auzit. Dacă aș fi făcut treaba pe care ar fi trebuit să o fac atunci, nu aș mai fi lucrat cu el. Ceea ce am făcut a fost să marginalizez incidentele. Orice aș spune acum va suna ca o scuză proastă.“

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro