printul louis a fost botezat

Prințul Louis a fost botezat

Mezinul familiei regale britanice, Prințul Louis, a fost botezat astăzi în cadrul unei ceremonii private. 

Iată că a venit și mult așteptatul eveniment: Prințul Louis a fost botezat, la aproape trei luni de la naștere. Ceremonia privată de 40 de minute a avut loc la Capela Regală de pe domeniul Palatului St. James din Londra. Micuțul a fost creștinat de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, cel care i-a botezat și pe frații mai mari ai Prințului Louis, George și Charlotte. De asemenea, Arhiepiscopul de Canterbury i-a cununat și pe Prințul Harry și pe Meghan Markle, în urmă cu aproape două luni.

La eveniment au participat aproape toți membrii familiei regale britanice, înclusiv Prințul Harry și Meghan Markle. Însă marii absenți au fost Regina Elisabeta și Prințul Philip. Palatul Buckingham a spus că decizia ca cei doi să lipsească de la botez a fost luată acum ceva timp de către Regină împreună cu Ducele și Ducesa de Cambridge, iar motivul nu este unul legat de sănătatea celor doi. Este posibil ca Regina Elisabeta să nu fi luat parte la botez din cauza programului ei încărcat: astăzi ea s-a întors din Norfolk, mâine va participa la celebrarea centenarului Royal Air Force, iar vineri se va întâlni cu Donald Trump. 

Cu ocazia botezului Prințului Louis, este pentru prima dată când vedem familia completă a Ducelui și Ducesei de Cambridge. Într-un video postat pe contul de Twitter al Palatului Kensington, vedem familia regală britanică venind la botez. Prințul William îi ține de mâini pe Charlotte și George, iar Kate Middleton îl ține în brațe pe Louis. Bebelușul a purtat aceeași ținută pe care au purtat-o și Prințul George și Prințesa Charlotte la botezul lor, o replică a rochiei create pentru fiica cea mare a Reginei Victoria în anul 1841.


În dimineața aceasta am aflat și numele nașilor micuțului prinț Louis: Harry Aubrey-Fletcher, Robert Carter, Laura Meade, Lucy Middleton, Guy Pelly și Nicholas van Cutsem. Toți sunt prieteni apropiați sau rude ai Prințului William și ai lui Kate Middleton.

Botezul Prințului Louis a fost stabilit într-o zi cu mare însemnătate pentru familia regală britanică.

Astăzi, Meghan Markle a participat la primul ei botez regal. Pentru ceremonie ea a ales un outfit verde Ralph Lauren și o pălărie Stephen Jones. Kate Middleton a ales un outfit McQueen și o bentiță Jane Taylor. La eveniment a participat și familia Ducesei de Cambridge, inclusiv sora ei, Pippa Middleton, care așteaptă primul ei copil, și fratele ei, James Middleton.

Intră în galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii de la botezul Prințului Louis. 

Foto: Northfoto, Instagram

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro