Prințesa Eugenie a ales să nu poarte voal la nuntă

Prințesa Eugenie a încălcat protocolul regal cu rochia aleasă pentru recepția de nuntă

Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank s-au căsătorit vineri, 12 octombrie, iar cea de-a doua nuntă regală britanică a fost cu totul incredibilă, de la început și până la sfârșit. Pentru ceremonia propriu-zisă, Prințesa Eugenie a purtat o rochie semnată de designerii Peter Pilotto și Christopher De Vos, încărcată cu detalii fine și semnificații. Însă nu ar fi o nuntă regală fără o a doua rochie, iar rochia aleasă de Prințesa Eugenie pentru recepția de nuntă a încălcat protocolul regal în mare stil.

Cum a încălcat Prințesa Eugenie protocolul regal la recepția sa de nuntă

Pentru recepția de nuntă, Prințesa Eugenie a ales să poarte o rochie creată de designerul american Zac Posen. Alegerea a fost total neașteptată, având în vedere că tradiția britanică regală presupune ca pentru astfel de ocazii să se opteze întotdeauna pentru designeri britanici. (Meghan Markle a purtat o rochie Stella McCartney, în timp ce Kate Middleton a ales ca cea de-a doua ei rochie să fie Alexander McQueen, creată de Sarah Burton.)

Acest detaliu nu a fost singura abatere de la protocolul regal – în schimbul clasicei rochii albe sau ivorie, Prințesa Eugenie a purtat o rochie într-o nuanță pudrată.

Cunoscut pentru designul romantic și delicat, Posen a creat special pentru Prințesa Eugenie o rochie din mătase naturală, cu elemente Art Deco elegante, pornind de la gât și terminând până jos la nivelul podelei. Rezultatul? O rochie care te lasă fără suflare.

Conform Kensington Palace, nuanța pudrată face referire la un trandafir englezesc. Având în vedere că este Prințesă de York, un trandafir alb de York a fost brodat pe spatele rochiei și pe partea unde începe capa. O dovadă clară că detaliile contează!

La fel ca și Prințul Harry și Meghan Markle, Prințesa Eugenie și soțul ei, Jack Brooksbank, au fost invitați la prânzul regal găzduit de Regina Elisabeta a II-a. Potrivit publicației People, adevărata petrecere a început la Windsor Great Park, mai precis la The Royal Lodge. Aici, proaspăt căsătoriții s-au bucurat de un adevărat carnaval, aceasta fiind și tematica recepției de nuntă.

Cântărețul britanic Robbie Williams, care este prieten cu Prințesa Eugenie de foarte mult timp, a susținut de asemenea un mic concert în cadrul recepției de nuntă. Printre invitații de seamă prezenți la nunta Prințesei Eugenie cu Jack Brooksbank s-au numărat Demi Moore, KAte Moss și Ricky Martin. Petrecerea a continuat până târziu în noapte.

Vezi fotografiile de la ceremonia religioasă a Prințesei Eugenie și a lui Jack Brooksbank.

Află de ce Prințesa Eugenie nu a purtat voal.

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com