A avut loc prima căsătorie între persoane de același sex din familia regală britanică

A avut loc prima căsătorie între persoane de același sex din familia regală britanică

Weekendul acesta a fost marcat încă un eveniment istoric pentru familia regală britanică: Lord Ivar Mountbatten, vărul în vârstă de 55 de ani al Reginei Elisabeta a II-a, s-a căsătorit cu partenerul său, James Coyle. Mountbatten a fost condus la altar de către fosta sa nevastă, Penny.

Moment istoric pentru familia regală britanică: prima căsătorie între parteneri de același sex

Lord Ivar Mountbatten, prima figură regală britanică care s-a căsătorit cu o persoană de același sex, a divorțat de soția sa Penny în 2011. Cei doi au rămas prieteni foarte buni, motiv pentru care aceasta l-a condus la altar sâmbăta trecută. La începutul verii, Mountbatten a anunțat pe contul său de Instagram această decizie, venită în urma dorinței celor trei fiice ale lor: Alexandra, Ella și Louise.

„Viitori și foști soți”, a scris Mountbatten despre o fotografie care îl înfățișa alături de viitorul său soț și de fosta soție. „Fiicele mele au decis că aceasta ar fi cea mai bună alegere, ca mama lor să mă conducă la altar. Nu pot decât să sper că James nu va spune nu în ultima secundă”, a mai spus Lord Ivar.

Conform publicației The Independent, Mountbatten nu a vorbit public despre orientarea sa sexuală până acum doi ani, când a dezvăluit faptul că este bisexual. Pe James Coyle l-a întâlnit în 2014, însă au luat de curând decizia de a se căsători.

Precum Regina Elisabeta, Lord Mountbatten este descendentul direct al Reginei Victoria și totodată strănepotul lui Earl Louis Mountbatten, unchiul Prințului Philip.

Cei doi s-au căsătorit într-o capelă privată din Bridwell Park, unde este situată casa familiei Mountbatten. În ianuarie 2015, acesta a deschis casa pentru nunți și alte evenimente.

Foto: instagram.com/ivar_mountbatten

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com