Discursul puternic pe care actrita Frances McDormand l-a tinut la premiile Oscar 2018

Premiile Oscar 2018: Discursul puternic al actriței Frances McDormand

Așa cum speram, Frances McDormand a câștigat seara trecută Oscarul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul din filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. În timpul discursului său de acceptare, actrița a rugat toate femeile nominalizate la Oscar în acea seară să se ridice în picioare alături de ea.

Frances McDormand a ținut un discurs puternic și le-a pus în lumină pe toate femeile nominalizate la Oscar

Câștigătoarea celui de-al doilea premiu Oscar din cariera sa, Frances McDormand, le-a rugat pe toate femeile nominalizate din acea seară să se ridice pentru ca publicul să le poată onora așa cum se cuvine.

„Dacă aș putea avea onoarea ca toate femeile nominalizate din fiecare categorie să se ridice în picioare alături de mine în această seară”, a spus actrița, glumind că dacă Meryl Streep o va face, toată lumea i se va alătura.

McDormand nu s-a referit doar la colegele sale actrițe, s-a referit la fiecare femeie nominalizată la premiul Oscar în parte: de la cele nominalizate la categoria pentru Cea mai bună cinematografie, până la cele nominalizate pentru Cel mai bun cântec original, pe lângă actrițele din rolurile principale și secundare.

A reprezentat un moment cu siguranță marcant și a scos în evidență faptul că între femei și bărbați încă există o diferență vizibilă. Sperăm să vedem mai multe schimbări în spre bine anul viitor. Poate că seara trecută lucrurile s-au derulat ceva mai bine, însă calea este lungă.

„Uitați-vă cu toții în jurul vostru… pentru că toți avem povești pe care vrem să le spunem și proiecte care au nevoie de finanțare” a mai spus Frances McDormand, în vreme ce toate femeile s-au ridicat în picioare.

„Nu vorbiți despre lucrurile acestea la petrecerile din seara asta, ci mai bine invitați-ne în biroul dumneavoastră în câteva zile sau și mai bine, puteți veni chiar la noi în birou, cum vă este mai ușor, și vom discuta pe larg despre toate acestea” a mai adăugat ea.

Vezi mai jos discursul de acceptare al actriței Frances McDormand din seara celei de-a 90-a ediție a Premiilor Oscar:

Foto: Hepta

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com