premiile-grammy-2018-cele-mai-importante-momente

Premiile Grammy 2018: Cele mai importante momente

Așa cum era de așteptat, seara premiilor Grammy 2018 a fost cu adevărat spectaculoasă și nu doar din punct de vedere muzical. Iată așadar care au fost cele mai importante momente care au făcut seara memorabilă, de la impactul pe care l-au avut discursurile, mulțimea trandafirilor albi și nu în ultimul rând, interpretările artiștilor și mesajele pe care aceștia le-au transmis.

Kendrick Lamar, U2 și Dave Chappelle

Ceremonia a fost deschisă de rapperul Kendrick Lamar, în stilul său consacrat, înainte de a câștiga primul trofeu al serii. Insoțit de soldați americani mărșăluind și de steagul Statelor Unite ale Americii, piesa pe care a ales să o cânte a fost „XXX” alături de solistul și chitaristul trupei irlandeze U2 – Bono, respectiv The Edge. Ulterior și-a făcut apariția și comediantul Dave Chappelle.

Lady Gaga și Mark Ronson / prima menționare „TimesUp”

Cu siguranță unul dintre cele mai emoționante momente – Lady Gaga a cântat la pian piesa „Joanne” însoțită la chitară de Mark Ronson. Înainte de a trece la următoarea piesă, „Million Reasons”, cântăreața a spus „Time’s Up”, marcând totodată prima menționare a campaniei în cadrul premiilor Grammy.

Bruno Mars și Cardi B – „Finesse (Remix)”

Bruno Mars, câștigătorul marelui premiu din acea seară, și Cardi B au făcut spectacol cu piesa „Finesse” într-un cadru plin de culoare care a adus aminte de anii ’90.

Alessia Cara a câștigat Grammy-ul pentru „Cel mai bun debut”

„Încurajez pe toată lumea să susțină muzica adevărată și artiștii adevărați pentru că toată lumea merită să aibă aceleași șanse” a spus cântăreața în timpul discursului de acceptare al premiului.

Luis Fonsi și Daddy Yankee au adus pe scenă „Despacito”

Piesa „Despacito” a fost omniprezentă în 2017, așa că era firesc să nu ocolească nici scena premiilor Grammy.

Janelle Monáe a spus #TimesUp și Kesha a cântat #MeToo

Industria muzicală a avut și ea un cuvânt foarte important de spus în contextul mișcărilor #TimesUp și #MeToo.

Înainte de a îi face introducerea cântăreței Kesha, Janelle Monáe a ținut un discurs intens despre hărțuirea sexuală și importanța inițiativei campaniei Time’s Up. Atunci când a venit momentul lui Kesha, aceasta a uimit publicul cu o interpretare extraordinară. Acompaniată de Cyndi Lauper, Camila Cabello, Bebe Rexha, Julia Michaels și Andra Day, momentul s-a terminat în cel mai emoționant mod posibil,

Elton John și Miley Cyrus

Piesa clasică „Tiny Dancer” interpretată de duo-ul Elton John și Miley Cyrus, care au dat dovadă de o chimie extraordinară pe scenă, a fost readusă la viață de cei doi artiști într-un mod cu totul special.

Pink – „Wild Hearts Can’t Be Broken”

Surprinzător pentru cântăreața Pink a fost faptul că momentului ei i-au lipsit consacratele acrobații și clinchetul de clopoței, însă asta nu a oprit-o să strălucească pe scenă.

 

Foto: Northfoto / Hepta

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com