premiile bafta 2018 tinute covor rosu

Premiile BAFTA 2018: toate ținutele de pe covorul roșu

Gala Premiilor BAFTA 2018 a avut loc seara trecută la Royal Albert Hall din Londra. Iată toate ținutele purtate de vedete pe covorul roșu. 

Considerate echivalentul britanic al Premiilor Oscar, Gala Premiilor BAFTA 2018 și-a desemnat seara trecută câștigătoriiThree Billboards outside Ebbing, Missouri, The Shape of Water și Darkest Hour au fost filmele cu cele mai multe nominalizări la această ediție a Premiilor BAFTA și, așa cum era de așteptat, au câștigat cele mai multe trofee.

Ca și la Globurile de Aur 2018, care a avut loc la începutul lunii ianuarie, celebritățile și-au făcut apariția la Premiile BAFTA 2018 în ținute negre și purtând insigna Time’s Up, pentru a atrage atenția asupra hărțuirii sexuale și pentru a promova egalitatea de gen la locul de muncă. Unele actrițe, precum Andrea Riseborough, Gemma Arterton, Naomie Harris şi Angelina Jolie au venit însoţite de activiste proeminente ale drepturilor femeilor.

Mai mulți membri ai unui grup feminist au luat cu asalt covorul roșu. Aceștia aveau tricouri negre pe care scria „Times Up Theresa” și protestau împotriva Primului Ministru britanic, Theresa May și ale politicilor ei privind violența domestică și abuzul. Protestatarii susșin că aceste legi vor incrimina supraviețuitorii în timp ce va distrage atenția de la reducerile drastice de finanțare către serviciile de ajutor pentru victimele violenței domestice. Poliția a intervenit rapid, iar protestatarii au fost scoși afară.

La eveniment și-au făcut apariția și Ducele și Ducesa de Cambridge. Toată lumea era curioasă dacă Kate Middleton va susține campania Time’s Up și va purta insigna sau va fi îmbrăcată în negru, însă aceasta a ales o rochie verde vaporoasă, semnată Jenny Packham. Motivul însă este unul îndreptățit. Familiei regale îi este interzis să se plaseze în vreun fel sau să-și aleagă o poziție politică – protocolul iterează faptul că ei trebuie să-și păstreze constant neutralitatea.

Intră în galeria foto pentru a vedea toate ținutele de pe covorul roșu de la Premiile BAFTA 2018. 

Foto: Northfoto

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro