premiile-bafta-2018-cele-mai-importante-momente

Premiile BAFTA 2018: cele mai importante momente

Seara trecută a avut loc Gala Premiilor BAFTA 2018 în Londra, iar așa cum ne așteptam, suprizele nu au încetat să apară. „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri a fost marele câştigător al galei premiilor BAFTA primind în total cinci trofee, urmat de filmul „The Shape of Water” cu trei trofee. Dar asta nu e tot – de la numeroasele rochii negre la activistele prezente alături de actrițe și apariția grupului feminist „Sisters Uncut”, descoperă în continuare care au fost cele mai importante momente ale serii.

Sisters Uncut au strigat „Time’s Up” către prim-ministrul Theresa May

Grupul feminist care militează împotriva violenței domestice, „Sisters Uncut”, și-a făcut apariția pe covorul roșu și a protestat împotriva legii privind violența și abuzurile domestice. Membrele grupului s-au întins pe covorul roșu în dreptul Royal Albert Hall, purtând tricouri pe care scria „Time’s Up, Theresa” în semn de protest față de Theresa May, prim-ministrul Regatului Unit. Deși protestul a fost întrerupt de către poliție, minutele în care acesta s-a derulat și-au spus cu siguranță cuvântul.

Ducesa de Cambridge și-a arătat solidaritatea față de mișcarea #MeToo într-un mod subtil

Ducesa de Cambridge s-a dovedit de o diplomație demnă de apreciat. Deși dress code-ul dicta ca toate participantele să se îmbrace în rochii negre în semn de solidaritate față de mișcarea #MeToo și lupta împotriva hărțuirii sexuale, protocolul regal îi interzice Ducesei să ia parte la orice fel de manifestație politică. Cu toate acestea, Kate Middleton a reușit să împace ambele tabere – în locul rochiei negre a ales o rochie verde închis semnată de designerul Jenny Packham, cu o fundă neagră. Acest lucru nu a sugerat nici că ar fi respins, nici că ar fi îmbrățișat ideea de a face parte din protestul global împotriva hărțuirii sexuale și a inegalității.

Ducele de Cambridge, președinte ale premiilor BAFTA din 2010, și-a oferit și el la rândul său suportul față de acțiunile BAFTA.

„Pentru a ne asigura că industria cinemagrafică rămâne accesibilă și interesantă pentru toată lumea este vital să existe un mediu sigur și profesionist de muncă pentru toți actorii, regizorii și restul celor implicați în producerea unui film, indiferent de mediul din care provin sau de alte circumstanțe.” a declarat Prințul William.

premiile-bafta-2018-cele-mai-importante-momente-ducesa-cambridge

Frances McDormand a lăudat protestul din Londra inspirat de filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

În discursul de acceptare al premiului  „Cea mai bună actriță” pentru rolul din „Three Billboards…”, Frances McDormand a vorbit despre alegerea de a nu se alătura temei serii din punct de vedere al vestimentației.

„Vreau să știți că îmi ofer în totalitate sprijinul și solidaritatea față de surorile mele îmbrăcate în negru în această seară și totodată vreau să mai adaug că apreciez întotdeauna un act de nesupunere civică bine pus la punct și sunt bucuroasă că activiști din toată lumea au fost inspirați de film și au transpus în realitate acest lucru” a spus actrița, făcând referire la protestul care a avut loc în Londra zilele trecute, față de nedreptățile produse în cazul incendiului de anul trecut din Londra care a produs 71 de decese.

 

Regizorul filmului, Martin McDonagh, a fost și el în asentiment cu actrița.

„Motivul pentru care mă simt atât de mândru, în special în contextul Time’s Up de anul acesta, este că „Three Billboards” este un film despre o femeie care refuză să mai accepte orice nedreptate”a mărturisit regizorul în timp ce îi era înmânat trofeul pentru cel mai bun film.

premiile-bafta-2018-cele-mai-importante-momente-frances-mcdormand

Vezi cine sunt câștigătorii premiilor BAFTA 2018, cum au arătat toate ținutele de pe covorul roșu și care au fost cele mai frumoase machiaje.

 

Foto: Hepta, Northfoto

 

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com