wonder-woman-2-anti-hartuire-sexuala

„Wonder Woman 2” va adopta un set de măsuri anti-hărțuire sexuală

Wonder Woman 2” este primul film care va adopta un set de măsuri și instrucțiuni menite să combată hărțuirea sexuală și comportamentul neprofesional pe platourile de filmare. Schimbarea, care trebuia să apară mai devreme, a fost anunțată sâmbătă noapte și se așteaptă să aibă efecte reale și să fie adoptată de cât mai multe producții.

În lumina mișcărilor #MeToo și #TimesUp, Producers Guild of America au anunțat că vor implementa aceste măsuri pe platourile de filmare din cinematografie și televiziune, iar „Wonder Woman 2” va fi primul film care adoptă oficial aceste directive. Încă nu se știe data exactă a premierei filmului, dar se așteaptă ca acesta să ajungă în cinematografe pe 1 noiembrie 2019.

wonder-woman-2-anti-hartuire-sexuala-2

Actrițele Brie Larson și Lupita Nyong’o au adus în discuție aceste măsuri în cadrul serii premiilor SAG.

„Suntem entuziasmate să anunțăm că – datorită colaborării cu Time’s Up și a membriilor uniunii aici de față – se va implementa un nou cod de conduită care să asigure siguranța pe platourile de filmare, pentru ca noi să putem continua să fim vulnerabile, empatice și să ducem la bun sfârșit interpretările incredibile pe care le-am vizionat pe scurt în această seară” a spus Larson.

Lupita Nyong’o a adăugat că este „o adevărată plăcere ca portretizarea naturii umane cu toate imperfecțiunile ei să fie sărbătorită, iar la fel să se întâmple și cu uniunea, a cărei treabă este să își protejeze actorii în timp ce și ei la rândul lor își fac treaba.”

Noul cod de comportament arată clar că mișcarea Time’s Up face mult mai mult decât doar să atragă atenția asupra problemelor: oferă impulsul de a lua măsuri reale și de a face posibilă schimbarea. Speranța este ca și celelalte industrii să ia exemplu și să implementeze măsuri asemănătoare la locul de muncă.

Foto: Hepta / Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com