urmatorul-film-al-lui-xavier-dolan-se-va-numi-matt-max

Următorul film al lui Xavier Dolan se va numi „Matt & Max”

Așteptarea continuă pentru „The Death And Life Of John F. Donovan”, filmul care l-a prins pe Xavier Dolan mergând pentru prima dată pe calea Hollywood, cu o distribuție demnă de ovații: Jessica ChastainKit Harington, Taylor Kitsch, Kathy Bates, Jacob Tremblay, Susan Sarandon, Natalie Portman, Nicholas Hoult, și Thandie Newton. Probabil că post-producția se apropie de sfârșit, deoarece creatorul se pregătește deja de următoarea peliculă pe care o va filma mai târziu acest an. Următorul film al lui Xavier Dolan se va numi „Matt & Max”.

THR dezvăluie că Dolan se va întoarce la rădăcinile sale quebecheze pentru “Matt & Max.” Încă e devreme pentru speculații, dar regizorul speră să se reunească cu colaboratoarea sa obișnuită Anna Dorval (“Mommy,” “I Killed My Mother“), pentru acest film care e descris drept un hibrid între  ‘Tom at the Farm’ din punct de vedere vizual și „Mommy”, ca energie și suflet. Povestea va aborda dragostea queer, iar Dolan spune că a fost inspirat de felul în care s-au descurcat anul trecut filmele cu teme queer, inclusiv „Boy Erased” al lui Joel Edgerton, în care acesta și joacă.

„Am observat deja toate aceste materiale mature, precum Boy Erased, Call me by Your Name sau God’s Own Country, iar asta mi-a influențat dorința de a vorbi despre homosexualitate dintr-un punct de vedere adult, nu post-adolescentin, să vorbesc despre generația mea, despre prietenii mei și despre relațiile de prietenie. M-a făcut să vreau să scriu despre doi buni prieteni care se îndrăgostesc fără să-și fi dat seama de dinainte că preferă bărbații. Vreau să deschid o discuție despre prietenie și dragoste adevărată”, explică Dolan.

Producția la “Matt & Max”, va începe toamna aceasta, cât despre “The Death And Life Of John F. Donovan”, încă nu se știe când va avea premiera. Cu toate acestea, Dolan a admis că viziunea lui asupra peliculei s-a schimbat pe parcurs ce aceasta a fost completată.

Eliza Nita
eliza.nitta@yahoo.com