Top 18 cele mai cool aplicaţii pentru telefon şi tabletă

Fotografie, desene, muzică: trebuie doar să deţii un smartphone sau o tabletă şi talentele tale artistice pot prinde contur. Iată un top 18 al celor mai cool aplicaţii pe care le-am încercat şi de care ne-am îndrăgostit.

Fotografie, desene, muzică: trebuie doar să deţii un smartphone sau o tabletă şi talentele tale artistice pot prinde contur. Iată un top 18 al celor mai cool aplicaţii pe care le-am încercat şi de care ne-am îndrăgostit. 

Fotografii cu efecte retro

  • Lansată în 2010 de doi absolvenţi ai Universităţii Standford, Instagram, aplicaţia ce îţi permite să prelucrezi pozele realizate cu telefonul mobil (aplicându-le anumite filtre) şi să le postezi apoi pe Internet, se bucură în continuare de un imens succes, fiind folosită de vedete, bloggeri şi oameni creativi. (Psssst, săptămână de săptămână, pe www.glamourmagazine.ro te aşteaptă selecţia celor mai frumoase fotografii postate de vedete şi de modele pe reţele de socializare precum Instagram şi Twitter).
  • Chiar înainte să facem cunoştinţă cu Instagramul, am fost iniţiate în arta prelucrării fotografiilor cu aer retro cu ajutorul aplicaţiei Hipstamatic. Ceea ce poate nu ştiaţi este că aparatul foto cu acelaşi nume a fost lansat în 1982 de fraţii Dorbowski care l-au vândut în doar 200 de exemplare. Astăzi, Hipstamatic a fost descărcată de nu mai puţin de 5 milioane de ori.
  • Noua obsesie? Fotografiile animate! Coco Rocha a făcut celebru proiectul cinemagraphs.com iar mai nou există o aplicaţie pe care o poţi folosi şi tu, cu aceleaşi rezultate: Cinemagram.

Desene poetice

Din 2009, atunci când artistul Jorge Colombo a desenat coperta The New Yorker folosind Brushes, o aplicaţie specială pentru iPhone şi iPad, toată lumea artistică stă cu ochii pe această nouă descoperire. Printre fanii Brushes se numără şi celebrul pictor David Hockney, care a utilizat aplicaţia pentru cele mai recente lucrări ale sale (www.hockneypictures.com). 

Muzica noului mileniu

Era doar o chestiune de timp până când o minte strălucită (sau nişte producători curajoşi) va transforma un simplu album muzical într-un produs multimedia uimitor. Surprinzător sau nu, aceasta a fost Björk: cel mai recent album al ei, Biophilia, este compus din 10 melodii iar fiecare dintre ele poate fi descărcată cu o aplicaţie ataşată – aceasta din urmă oferă animaţii tridimensionale şi jocuri ştiinţifice care acompaniază melodiile islandezei.

Alte aplicaţii muzicale interesante:

  • SoundHound şi Shazam: ambele te ajută să descoperi orice melodie auzi în barul sau clubul favorit;
  • Glee Karaoke: îţi vei demonstra talentele muzicale pe melodiile serialului
  • Nota: te vei bucura de… propriul tău pian.
  • Songza: o aplicaţie care îţi va reîmprospăta playlistul muzical.

Cea ma nouă lansare? Breakup Text, o aplicaţie care te ajută să închei o relaţie. Iată tot ce trebuie să ştii despre ea.

Intră în galeria foto şi descoperă şi alte 10 aplicaţii la fel de interesante.