„The Director“: un documentar despre Frida Giannini, produs de James Franco

Eşti pasionată de documentarele şi filmele despre lumea modei? Atunci îţi dăm o veste bună: la Festivalul de Film Tribeca de anul acesta a fost proiectat în premieră documentarul „The Director“, o incursiune în universul Fridei Giannini, directorul de creaţie al casei Gucci.

Eşti pasionată de lumea modei, iar pe lista filmelor tale favorite se află, printre multe altele, şi Valentino: The Last Emperor, Bill Cunningham New York, L’amour fou sau The September Issue? Atunci îţi dăm o veste bună: în curând vei avea parte de o nouă vizionare inedită! Şi asta pentru că la Festivalul de Film Tribeca, care a avut loc săptămâna trecuta la New York, a fost proiectat în premieră documentarul The Director, o incursiune în universul Fridei Giannini, directorul de creaţie al casei Gucci. Un documentar produs de nimeni altul decât James Franco, imaginea parfumului Gucci by Gucci şi prieten apropiat al Fridei, şi regizat de Christina Voros.

Frida Giannini şi James Franco

Un periplu unic în universul creativ al Fridei, directorul de creaţie al casei Gucci încă din 2008, filmul prezintă o incursiune printre sursele sale de inspiraţie şi ne lasă să pătrundem în culisele prezentărilor de modă şi ale castingurilor pentru Gucci, oferind o imagine de ansamblu a activităţii Fridei în atelierul celebrei case de modă italiene.

Absolventă a Academiei de Modă din Roma, Frida şi-a început cariera în 1997 la Fendi unde a creat colecţii ready-to-wear, devenind apoi designerul diviziei de piele Fendi. În 2002, ea s-a alăturat echipei Gucci ca designer al diviziei de genţi, iar doi ani mai târziu a devenit responsabilă pentru întreaga linie de accesorii a brandului. În 2006, Frida Giannini a devenit directorul de creaţie al Gucci.

Până să putem vedea întregul documentar, iată imagini inedite din culisele show-urilor Gucci în trailerul filmului:

Foto: Fairchild Archive, WWD/Steve Eichner