quentin-tarantino-ii-ia-apararea-lui-roman-polanski

Quentin Tarantino îi ia apărarea lui Roman Polanski: „El și fata de 13 ani își doreau același lucru”

Într-un interviu reapărut recent cu Howard Stern în 2003, regizorul Quentin Tarantino îi ia apărarea lui Roman Polanski: „El și fata de 13 ani își doreau același lucru”. Tarantino, care de câteva zile este în continuu la știri – mai ales după interviul cu Deadline în care adresează acuzațiile Umei Thurman la adresa lui, a lui Harvey Weinstein și experiența actriței în timpul filmărilor pentru Kill Bill

Într-un interviu din 2003 din luna noiembrie, Tarantino este întrebat despre părerea lui în legătură cu Roman Polanski și de ce „Hollywood-ul îl acceptă pe acest bărbat, acest bărbat care a violat o fetiță de 13 ani” (În martie 1977, regizorul Roman Polanski a fost incriminat de șase acuzații printre care viol, furnizarea de substanțe interzise unui minor și sodomie din cauza presupusului atac asupra Samanthei Geiber, o fetiță de 13 ani. În luna august a aceluiași an, a pledat vinovat pentru acuzațiile de relații sexuale cu un minor, însă a fugit din țară în ajunul zilei în care trebuia să fie condamnat.)

Tarantino i-a răspuns lui Stern în felul următor: „Nu a violat un copil de 13 ani. A fost viol statuar… a făcut sex cu un minor. Ăsta nu e viol. După părerea mea, atunci când folosești cuvântul „viol”, acțiunea presupune violență, să-i arunci pe jos – e una dintre cele mai violente fapte. Nu poți să folosești aiurea cuvântul „viol”. E ca și cum ai arunca cuvântul „rasism” aiurea. Nu se aplică la toate lucrurile pentru care îl folosesc oamenii.”

Co-prezentatorul Robin Quivers subliniază faptul că Polanski i-a dat droguri și alcool fetiței și că aceasta nu voia să facă sex cu Polanski. Afirmația a dus la următorul schimb de replici:

Tarantino: Nu, lucrurile nu decurs așa. ÎN NICIUN CAZ. Voia același lucru, s-a întâlnit cu tipul –

Quivers: Avea 13 ani!

Tarantino: Și apropos, vorbim despre moralitatea americană, nu despre cea din Europa sau altă parte.

Stern: Stai un pic. Dacă tu faci sex cu o fetiță de 13 ani și ești un bărbat în toată firea, nu ți se pare că e ceva greșit la mijloc.

Quivers: …îi dai pastile și băutură…

Tarantino: Uite, și ea a fost de acord.

Foto: Northfoto

Eliza Nita
eliza.nitta@yahoo.com