Premiile Grammy: Oscarurile muzicale şi-au desemnat câştigătorii

Cine a luat acasă cel mai dorit trofeu din lumea muzicii? Şi care au fost cele mai importante momente ale acestei ediţii a Premiilor Grammy?

A 55-a Gală a Premiilor Grammy, festivitatea care desemnează cei mai buni cântăreţi ai anului, şi-a desemnat aseară câştigătorii la Los Angeles.

Cântăreţul australian Gotye a câştigat trei dintre trofeele principale – inclusiv cel pentru single-ul anului, pentru piesa „Somebody That I Used To Know“ –, în timp ce grupul britanic Mumford & Sons şi-a adjudecat două dintre premiile importante, inclusiv cel pentru albumul anului, pentru „Babel“.

Gotye

Trioul indie-pop FUN a fost desemnat revelaţia anului şi a luat un premiu Grammy pentru cântecul anului – piesa „We Are Young“ –, o colaborare cu Janelle Monáe. Rockerii originari din Ohio, The Black Keys, au plecat acasă cu trei premii Grammy, inclusiv cel pentru cel mai bun album rock, „El Camino“.

Jay-Z şi Kanye West au obţinut trei trofee, două pentru colaborarea lor „N…s in Paris“ şi unul pentru piesa lor „Mercy“, cântată în colaborare cu starul R&B, Frank Ocean.

Printre ceilalţi câştigători ai galei s-au numărat DJ Skrillex, Adele, Zac Brown Band, Miguel şi Kelly Clarkson.

Adele

Justin Timberlake a revenit în lumina reflectoarelor cântând piesa „Suit & Tie“, lansată în ianuarie, după o pauză de cinci ani. De asemenea, el a cântat şi o piesă R&B, „Pusher Love Girl“, de pe viitorul său album „The 20/20 Experience“, care va fi lansat în primăvară.

Premiile Grammy, considerate Oscarurile muzicale în Statele Unite ale Americii, sunt decernate de The National Academy of Recording Arts and Sciences, care recompensează muzicieni, compozitori, cântăreţi şi trupe în 78 de categorii, în cadrul unei ceremonii maraton.

Foto: Hepta

Jay Z

.