Premium, but not pricy: motorola moto g⁶

Un telefon care ține pasul cu tehnologia, cu o cameră care poate mulțumi și cea mai înfocată utilizatoare de Instagram, cu o baterie durabilă și un procesor rapid și, mai presus de toate, la un preț accesibil? Părea doar o închipuire până când moto g⁶ ne-a dovedit că se poate.

Dacă ești o utilizatoare avidă a telefonului mobil și se întâmplă să fii și mereu conectată la ultimele noutăți în materie de tehnologie, probabil că suferi de același „viciu” ca mine: după o anumită perioadă începi să născocești defecte închipuite ale telefonului tău doar pentru a nu te simți vinovată că îți dorești unul nou.  Ți se pare ție că nu mai face aceleași fotografii frumoase de la început, bateria nu mai ține la fel, procesorul nu mai reușește să țină pasul cu slalomul tău alert între aplicații, parcă nici designul nu te mai încântă. Exact prin această fază treceam eu atunci când a ajuns la mine noul Motorola moto g⁶, care m-a făcut să mă simt mai puțin vinovată de faptul că pur și simplu m-am plictisit de vechiul meu telefon după nici măcar un an de folosire și m-a convins că pot ține pasul cu tehnologia fără să cheltui o avere pe un telefon nou și performant.

Tehnologie accesibilă
Prețul extrem de accesibil pentru funcțiile premium pe care le pune la dispoziție mi-a atras atenția în primă instanță, apoi am început să îl testez în detaliu. Un prim pas important de trecut: designul. Cu un profil subțire și ergonomic, un spate cu contur 3D pentru un plus de confort și acoperit în întregime cu sticlă rezistentă la zgârieturi, noul moto g⁶ are un design care nu trădează nicio clipă categoria de preț din care face parte. Odată ce telefonul s-a aprins, nu am putut să nu remarc calitatea deosebită a imaginilor și culorile vibrante afișate de ecranul generos de 5.7”. Mi-am închipuit imediat cât îmi va fi de util pentru a viziona seriale în timp ce călătoresc sau cum mă voi putea lăuda cu pozele făcute cu el.

Funcții foto spectaculoase
Da, evident că gândul mi-a zburat la fotografii: camera foto a fost unul dintre elementele care m-a intrigat cel mai mult la acest telefon. Camera duală este probabil cel mai râvnit feature pentru telefon la momentul actual și am fost uimită să descopăr că moto g⁶ are camera principală duală (5MP și 12MP), ceea ce permite realizarea de portrete de înaltă calitate, cu focalizare selectivă (scoaterea în evidență a subiectului fotografiei și adăugarea unui efect de estompare în fundal, efectul pe care toate îl iubim). Am testat funcția de portret și mă declar încântată: subiectul este foarte clar, iar calitatea fotografiilor se ridică la nivelul așteptărilor. Navigând printre setările foto, am descoperit și funcția de Culoare spot, care permite realizarea de fotografii alb-negru, cu păstrarea însă a unei culori selectate de
tine. Un aspect practic care m-a impresionat la cameră a fost una dintre funcțiile moto actions, „Twist for quick capture”, care permite deschiderea camerei foto printr-o simplă mișcare a încheieturii.

Pe repede înainte
Cu telefonul plin de fotografii proaspete, m-am apucat plină de entuziasm să instalez aplicațiile pe care pot să mă laud cu fotografiile făcute. Dacă este un lucru care mă convinge iremediabil la un telefon, acela este viteza cu care se mișcă între diversele task-uri. Moto g⁶ a reușit să țină pasul în trecerea de la camera foto, la aplicația de editare, apoi la rețelele de socializare, înapoi la programul de editare, setări și broswer-ul de Internet. Procesorul puternic nu a fost singurul care a trebuit să țină pasul, ci și bateria. Sunt o mare consumatoare de energie (Wi-fi, 4G, serviciile de localizare sunt tot timpul activate), însă telefonul a rezistat eroic întreaga zi. În plus, nu mi-era teamă de momentul descărcării pentru că moto g⁶ dispune de sistemul de încărcare rapidă TurboPower, care permite ore de autonomie după doar 15 minute de încărcare.

Verdictul meu după câteva zile de teste: cred că știu care va fi următorul meu telefon. Mă rezum la a spune doar „cred” pentru că îmi fac cu ochiul și celelate dispozitive din familia moto g⁶. Pe lângă modelul testat de mine, gama mai cuprinde și telefonul moto g⁶ plus, cu un ecran mai generos de 5.9” Full HD și un procesor mai puternic, dar și modelul moto g⁶ play, cel mai accesibil din gamă, cu cea mai puternică baterie (4000 mAh) și o cameră de 13 mp.

*Acest articol face parte din campania de promovare Motorola moto g⁶.

Elisabeta Sava
elisabeta.sava@ringier.ro