O nouă ediţie SoNoRo Conac la Castelul Cantacuzino

Un nou concert de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac are loc pe 31 august 2013, la ora 18.00, la Castelul Cantacuzino din Buşteni.

Intră într-o atmosferă de poveste: un nou concert de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac are loc pe 31 august 2013, la ora 18.00, la Castelul Cantacuzino din Buşteni.

Muzicienii SoNoRo care vor concerta la Castelul Cantacuzino sunt Diana Ketler (pian), Corinne Chapelle (vioară), Răzvan Popovici (violă) şi Maximilian Hornung (violoncel), cu participarea mezzosopranei Margarita Mamsirova, solistă a Bolshoi Opera. Programul cuprinde piese de Camille Saint-Saens, Johannes Brahms, Gabriel Fauré şi arii de Christoph Willibald Glück, Giulio Caccini, Giovanni Paisiello şi Benedetto Marcello.

Porţile Castelului Cantacuzino se vor deschide începând cu ora 17.00 şi, până la începerea concertului, oaspeţii au posibilitatea de a vizita gratuit, conduşi de un ghid, edificiul construit în stil neoromânesc. Concertul SoNoRo Conac va fi urmat de o recepţie oferită de elegantul Canta Cuisine Restaurant, din incinta castelului. 

Construit în 1911 la cererea prinţului  Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), Castelul Cantacuzino este înconjurat de un parc, ale cărui alei te poartă spre grotă , cascade şi fântâni arteziene, pe o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi.

Concertul va avea loc în Holul de Onoare al Castelului – cea mai importantă sală a edificiului, destinată balurilor şi recepţiilor şi folosită în epocă, ca şi acum, ca sală de muzică, datorită acusticii foarte bune. Sala dispune şi de o mică estradă, pe care odinioară concertau artiştii invitaţi la castel, iar detaliile arhitecturale şi decorative sunt impresionante: candelabrul din bronz în stil neobizantin este şi singurul original din castel, şemineul din calcar de Albeşti este ornat cu mozaicuri preţioase şi bucăţele de sticlă poleite cu aur, iar vitraliile au fost lucrate special la Veneţia, pe Insula Murano.

Următorul concert din seria SoNoRo Conac va avea loc la Palatul Teleki (Gorneşti, jud. Mureş), pe 21 septembrie 2013. Iar programul concertelor SoNoRo Conac se găseşte pe conac.sonoro.ro