Kate Hudson, viaţa ei acum

Are doi copii, o relaţie stabilă şi o carieră care se îndreaptă într-o nouă direcţie.

Are doi copii, o relaţie stabilă şi o carieră care se îndreaptă într-o nouă direcţie. Purtând accesoriile statement ale sezonului pentru o ediţie specială GLAMOUR USA, Kate Hudson ne dezvăluie cum arată viaţa ei acum şi secretul siluetei sale impecabile.

Kate Hudson intră în casa ei din Pacific Palisades, California, direct pe una din ferestrele deschise. „De ce nu?“, spune ea râzând. Fiul ei, Bingham, care a împlinit un an, aleargă prin iarba din curte, ţipă de fericire şi se joacă cu tatăl său, Matthew Bellamy – logodnicul lui Kate şi solistul formaţiei Muse. A fost un an important pentru Hudson, care are acum 34 de ani. S-a logodit cu Matthew Bellamy şi este acum mama a doi băieţi. Ryder, fiul ei cel mare, rod al căsătoriei cu Chris Robinson, are nouă ani. În luna mai apare primul ei  fashion line – o colecţie-capsulă creată împreună cu Ann Taylor – Kate fiind în acelaşi timp şi imaginea colecţiei. Cu o apariţie spectaculoasă în serialul Glee, unde interpretează rolul exigentei profesoare de dans a lui Lea Michele şi un nou film, thrillerul politic The Reluctant Fundamentalist, Hudson marchează un punct de cotitură într-o carieră conturată mai ales de roluri în comedii romantice. „Simt că aceasta este o perioadă extraordinară din viaţa mea“, spune Kate, în timp ce se aşază confortabil pe podea şi pune mâna pe telefon – GLAMOUR a organizat o discuţie între Kate şi una dintre femeile pe care ea le admiră cel mai mult, cineasta Mira Nair, care este şi regizoarea filmului The Reluctant Fundamentalist.  Nair, cunoscută mai ales pentru filmul Monsoon Wedding, locuieşte în Uganda, însă continentele care le despart nu le împiedică pe cele două prietene să se bucure de o conversaţie despre maturizare, actorie, viaţă şi dans.

MIRA NAIR: Bună, draga mea Kate!

KATE HUDSON: Bună! Sunt foarte entuziasmată de acest interviu.

MIRA NAIR: Şi eu! În plus, am o privelişte încântătoare spre Lacul Victoria. Ce mai faci?

KATE HUDSON: Sunt foarte bine. Admir copacii şi cerul senin, cu mult soare. Sunt acasă, în L.A. Am călătorit foarte mult la Londra în ultima vreme şi e plăcut să fiu acasă.

MIRA NAIR: Trebuie să vizitezi India! Mi-am amintit cum ne-am întâlnit prima dată: eram la uşa casei tale din Pacific Palisades; m-am simţit imediat relaxată, iar în nici două minute stăteam deja de vorbă pe canapeaua ta. În timp ce lucram la film am remarcat în prestaţia ta o mare doză de curaj. Personajul tău, Erica, are o latură ascunsă, absolut fascinantă.

KATE HUDSON: Îţi sunt recunoscătoare pentru şansa pe care mi-ai oferit-o, de a putea să arăt o altă latură a mea, să explorez trăiri precum teama, pierderile, emoţiile violente. Pe parcursul filmărilor încă îl alăptam pe Bingham şi mi-a fost foarte greu să reţin replicile. Sunt ciudate transformările prin care treci atunci când organismul tău e asaltat de atâţia hormoni. Dar nu m-am simţit altfel decât profund fericită. Iar Riz (Ahmed, partenerul ei în acest film) a fost un coleg nemaipomenit.

MIRA NAIR: Îţi este greu să filmezi atunci cînd nu ai nici un fel de chimie cu partenerul tău?

KATE HUDSON: Am avut, cu siguranţă, şi momente dificile cu anumiţi colegi de-a lungul timpului, însă nu m-am lăsat incomodată. Ca actor, trebuie să ai o anumită doză de nebunie. Iubesc meseria asta!

MIRA NAIR: Pentru că am lucrat împreună la un film care se numeşte The Reluctant Fundamentalist (trad.: Fundamentalistul indecis), există lucruri în privinţa cărora nu eşti foarte sigură?

KATE HUDSON: Nu sunt prea multe. Nu ezit să-mi asum riscuri în viaţă. Şi cu siguranţă nu ezit să-mi fac prieteni. (Râde.)

MIRA NAIR: Dar cum reuşeşti să ai încredere în oameni, fiind o persoană publică?

KATE HUDSON: Aleg să am încredere în oameni. Asta pentru că simt că nu am ceva de ascuns. Dacă s-ar întâmpla ca cineva să mă trădeze, n-ar fi chiar o tragedie, pentru că eu nu am secrete. Am avut prieteni care m-au minţit, care mi-au ascuns lucruri, unii chiar au furat de la mine, dar asta nu m-a oprit să am încredere în oameni. Există însă ceva care mă înfurie mai mult ca orice: oamenii care invadează intimitatea copiilor mei. Este singurul lucru care mă face să mă întreb dacă oare merită să fac ceea ce fac.

MIRA NAIR: Dar în meseria noastră momentul cel mai frumos este cel în care ajungem pe platoul de filmare şi pătrundem în lumea creată acolo, care devine un adevărat univers protector, foarte diferit de viaţa publică. Asta este partea cea mai plăcută.

KATE HUDSON: Asta e de fapt meseria noastră. Este o idee preconcepută aceea că dacă ai părinţi celebri (mama lui Kate Hudson este Goldie Hawn, iar Kurt Russel este tatăl ei vitreg – n.red.), vrei cu tot dinadinsul să fii şi tu celebru. Eu văd cu totul altfel lucrurile: am crescut lângă oameni care se aflau mereu în lumina reflectoarelor şi, dacă nu mi-ar fi plăcut atât de tare să creez personaje, aş fi fugit cât mai departe de celebritate, cu tot ce presupune ea. Dar ador să joc.

MIRA NAIR: Îţi place Glee?

KATE HUDSON: Cassandra July (n. red. – numele personajului pe care Hudson îl interpretează în producţia americană Glee) este un personaj extraordinar – maliţios şi provocator în acelaşi timp! Mă distrez de minune jucându-l. Iar faptul că am şansa să dansez şi să cânt în acest serial mă bucură enorm.

MIRA NAIR: Cum ai reuşit să devii atât de zveltă?

KATE HUDSON: Dansez, fac Pilates, alerg după Bing.

MIRA NAIR: Bing merge deja în picioare?

KATE HUDSON: Aleargă, chiar! Şi încă foarte repede! Şi are un fel de chică, pe care intenţionez să i-o tund curând. Părul i-a crescut mai mult la spate şi ne amuzăm teribil în familie, spunem că seamănă cu Gogie – ştii, cu Kurt (Russell) – pentru că şi el purta chică prin anii 80. Bing iubeşte muzica, adoră să cânte.

MIRA NAIR: Asta e minunat.

KATE HUDSON: Iar Ryder este atât de cool – este un frate minunat, atât de răbdător şi de tolerant. Bing îl trage de păr, iar el începe să râdă. Este un băiat atât de bun! Sunt o mămică foarte mândră.

MIRA NAIR: Copiii sunt aşa cum îi creşti, ştii? Cred că ai o singură şansă de a-i modela ca oameni, atunci când sunt mici, iar tu te bucuri de ea chiar acum.

KATE HUDSON:  E ciudat că spui asta, pentru că îmi amintesc mereu de mama mea, atunci când spunea că există un singur lucru pe lume pe care nu admite să-l rateze: acela de a-şi creşte copiii. Ea mi-a demosntrat că poţi face meseria care-ţi place, că poţi avea o carieră şi în acelaşi timp şi o familie minunată.

MIRA NAIR: Faci ca lucrurile să pară atât de uşoare! Ce ţi se pare ţie greu? Care este… Everestul tău?

KATE HUDSON: Am fost mereu expansivă, un om al acţiunii. Dar am învăţat de la mama să îmi dau răgazul de a experimenta cu adevărat lucrurile care mi se întâmplă. Deci Everestul meu este meditaţia – să fac ca ea să devină parte din viaţa mea.

MIRA NAIR: Care este cel mai bun prieten al tău şi de ce?

KATE HUDSON: Cu cel mai apropiat prieten al meu mă ştiu de când aveam zece ani şi am un cerc de şase prietene. Dar cel mai bun prieten al meu este partenerul meu, Matt, pentru că îmi cunoaşte şi părţile bune, şi pe cele mai puţin bune. Dar dragostea şi legăturile cu prietenele tale ţin toată viaţa. Ador momentele când ne întâlnim toate, când ne sprijinim una pe cealaltă.

MIRA NAIR: Să ştii că-ţi împărtăşesc sentimentele şi mă simt norocoasă că te numeri printre prietenele mele.

KATE HUDSON: Da, păcat că locuim pe două continente diferite!

MIRA NAIR: Te rog să-l pupi pe cel mic din partea mea, pe amândoi obrajii şi să-i saluţi pe Ryder şi pe Matt.

KATE HUDSON: Aşa voi face. OK, Mira, te pup!

Kate, despre trupul ei, despre dragoste, despre tot

Înaintarea în vârstă
„Am avut dintotdeauna o faţă rotundă, iar acum începe să devină mai alungită. Mă uit la faţa mea şi-mi spun: «ştiu care vor fi zonele cu probleme în 10 ani!» Dar mă bucur că arăt mai matură. Acum pot juca şi altfel de roluri.“

Cum şi-a reintrat în fromă
„Sună un pic à la Oprah, dar este important să scrii care sunt ţelurile tale. Nu am urmat vreodată un regim alimentar foarte strict. Au fost momente în care a trebuit să fac asta, din cauza muncii mele. Este vorba despre a-ţi reeduca creierul, întregul stil de viaţă; este important să conştientizezi că cea mai atrăgătoare parte a ta este în interior, nu în exterior. Scopul nu ar trebui să fie doar imaginea.“

Cum e să fii o mamă tânără
„M-am maturizat devreme. Am rămas gravidă prima dată la 23 de ani, am trecut printr-un divorţ; am fost nevoită să mă redescopăr ca individ, să găsesc un echilibru între carieră şi viaţa de familie; iar faptul că am fost o mamă singură atâta timp – m-a maturizat rapid.“

De ce nu se avântă într-o nouă căsnicie
„Să mă avânt? Am făcut asta cu Chris. Acum mă aflu într-o relaţie cu totul diferită. Abia aşteptăm petrecerea nunţii, indiferent că va fi peste o lună sau peste cinci ani, când poate nu vom mai fi amândoi atât de ocupaţi. Nu vreau să mă grăbesc. Mama şi Kurt (care nu s-au căsătorit niciodată) sunt împreună de 30 de ani. I-am văzut trecând prin tot felul de încercări împreună – ei sunt cu adevărat căsătoriţi.“

Text de Amy Spencer. Fotografii de Patrick Demarchelier.