„Game of Thrones” se întoarce cu ultimul sezon în 2019

E oficial: al optulea și ultimul sezon din Game of Thrones nu va apărea în 2018. HBO a confirmat joi seara că cele șase episoade rămase vor ajunge pe micile ecrane în 2019. Încă nu a fost dezvăluită o dată de lansare, iar reprezentații HBO au refuzat să ofere alte detalii în afara scriitorilor, producătorilor și regizorilor asociați fenomenului fantasy.

Vestea că Game of Thrones nu va apărea în acest an nu este o surpriză întrucât sezonul final se va întinde pentru mai bine de opt luni. (Multe dintre episoade vor avea o durată extinsă, deși nici acest fapt nu a fost confirmat oficial). Producția celui de-al optulea sezon a început în octombrie și se va încheia până în luna august a acestui an.

„Oamenii noștri de la producție încearcă să estimeze o cronologie pentru filmări și de cât timp va fi nevoie pentru aplicarea efectelor speciale”, le spunea, Casey Bloys, președintele de programming de la HBO, celor de la The Hollywood Reporter în timpul verii despre marea așteptare dintre sezoanele serialului. „Filmările sunt îndeajuns de complicate – pe continente diferite, cu toate aspectele tehnice – iar efectele speciale necesită o altă perioadă de producție căreia încercăm să-i dăm de cap. Reprezintă un factor-cheie în întreg procesul.”

Regizorii ultimului sezon sunt creatorii David Benioff și D.B Weiss, David Nutter și Miguel Sapochnik. Scenariștii sunt Benioff și Weiss, Bryan Cogman și Dave Hill.

HBO mai are în producție și câteva serii prequel.

Eliza Nita
eliza.nitta@yahoo.com