ducele-ducesa-cambridge-vizita-suedia

Ducele și Ducesa de Cambridge în vizită în Suedia

Ducele și Ducesa de Cambridge se află într-un tur regal de 4 zile în Suedia și Norvegia. Astăzi și-au petrecut cea mai mare parte a zilei la patinoar, jucându-se bandy hockey (sport specific suedez asemănător cu hockey-ul) și vizitând palatul, unde au cunoscut familia regală suedeză.

Ducele vs Ducesa de Cambridge

Se pare că Prințul William și Kate Middleton s-au descurcat de minune pe gheață, în special Ducesa pentru care nu este prima oară când joacă hockey, fiind o împătimită a sporturilor.

Cei doi au fost instruiți la începutul jocului de un antrenor, care ulterior le-a spus reporterilor că aceștia „se încurajau unul pe celălalt să joace bine” și în același timp „se putea vedea că fiecare dintre ei voia să câștige jocul”.

ducele-ducesa-cambridge-vizita-suedia

Amândoi au înscris puncte la a doua încercare, iar a treia lovitură i-a adus Prințului William victoria.

Nu este pentru prima dată când sportivul duo se provoacă unul pe celălalt. Anul trecut, în Germania, s-au întrecut în bărci de kaiac canoe.

ducele-ducesa-cambridge-vizita-suedia

Ducele și Ducesa de Cambridge au făcut cunoștiință cu echipa de bandy hockey și au aflat mai multe despre acest sport de la cei mai mici practicanți ai săi.

ducele-ducesa-cambridge-vizita-suedia

ducele-ducesa-cambridge-vizita-suedia

Vizita a continuat la Palatul Regal din Suedia, după care Kate Middleton și Prințul William împreună cu Prințesa Victoria și Prințul Daniel au făcut o plimbare în Stortorget Square.

Tot astăzi au vizitat muzeul Premiilor Nobel din Stockholm, Centrul Național de Arhitectură și Design și și-au încheiat ziua cu Prim-ministrul Suediei și soția acestuia, la rezidența ambasadorului Marii Britanii în Suedia.

Foto: Northfoto

 

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com