Dovada că Marilyn Monroe a suferit mai multe operaţii estetice

Dosarul medical al lui Marilyn Monroe va fi vândut luna viitoare în cadrul unei licitaţii şi detalii privind operaţiile estetice pe care diva anilor 50 le-a făcut de-a lungul vremii au ajuns deja în presă.

S-a zis cu secretele post-mortem ale celei mai adorate femei ale secolului trecut! Dosarul medical al lui Marilyn Monroe, ce conţine detalii ţinute până acum secrete privind operaţiile făcute de aceasta între 1950 şi 1962, va fi vândut luna viitoare în cadrul unei licitaţii organizate de casa de licitaţii Julien.

Dosarele, evaluate la o sumă între 15 000 şi 30 000 de dolari, conţin radiografii ale oaselor faciale frontale şi ale oaselor nazale realizate după o căzătură pe care Marilyn a suferit-o în iunie 1962, cu două luni înainte de moartea ei. La momentul respectiv radiologul a observat că nu exista leziuni la nivelul nasului, deşi agenţia de presă Reuteurs declară că o evaluare recentă solicitată de casa de licitaţii arată că exista de fapt o mică fractură a nasului, mai precis la vârf –  acolo unde chirurgul plastician Norman Leaf a scris în biografia despre vedetă că a suferit o „mică rinoplastie.“

De asemenea, dosarele din Beverly Hills ale chirurgului Michael Gurdin confirmă că Monroe avea un implant în bărbie aşa cum a fost speculat de-a lungul anilor. În notiţele lui, Gurdin a făcut referire la implantul de cartilaj pe care Monroe l-a suferit în bărbie, un implant despre care medicul a scris că a început să se resoarbă – o descoperire pe care Gurdin a făcut-o după ce actriţa s-a plâns de „deformare a bărbiei“.

Deşi identitate persoanei care vinde dosarul medical al lui Marilyn Monroe nu este cunoscută, se ştie totuşi că aceasta le-a primit drept cadou de la Gurdin, înainte de moartea lui în 1994. Radiografiile arată că Marilyn Monroe era trecută în registrele medicale cu un pseundonim (Joan Newman) şi că avea 1,67 metri şi 52 de kilograme.

Foto: Hepta