Cadouri de designer la Design Your Christmas!

Vrei să eviţi goana după cadouri şi să alegi cele mai simpatice daruri pentru cei dragi? Avem o idee excelentă: mergi la Design Your Christmas!, primul târg de design româno-austriac.

Mai e atât de puţin până să dăm startul maratonului găsirii celor mai inspirate cadouri de Sărbători pentru cei dragi. Dacă aglomeraţia din preajma Crăciunului te oboseşte teribil atunci e o idee bună să incepi de pe acum căutările.

Îţi spunem asta pentru că ştim exact unde să găseşti cele mai frumoase cadouri pentru familie, prieteni şi cei mai simpatici colegi! Răspunsul? La Design Your Christmas!, primul târg de design româno-austriac, organizat de BUCHAREST DESIGN CENTER şi ROD (Romanian Design) – Cărtureşti în incinta Cărtureşti – Băneasa Shopping City între 28 noiembrie şi 24 decembrie.

Peste 30 de designeri romani şi austrieci, cu obiecte de design speciale şi produse destinate Sărbătorilor de iarnă te aşteapta la o expoziţie cu vânzare extraordinară, în incinta librăriei Cărtureşti din Băneasa Shopping City (intrarea dinspre Grand Cinema Digiplex).

Este pentru prima oară în România când comunitatea designerilor de produs, încurajaţi de BUCHAREST DESIGN CENTER şi ROD – Romanian Design (Cărtureşti), împreună cu cea a designerilor din regiunea austriacă Styria-Graz îşi unesc eforturile pentru a aduce în atenţia publicului românesc obiecte speciale de design: o propunere contemporană şi proaspătă de abordare a cumpărăturilor şi cadourilor specifice perioadei Crăciunului.     

Ce vei găsi la târgul Design Your Christmas!? Obiecte-cadou şi decoraţiuni de iarnă din porţelan pictat manual şi inserţii de metale preţioase, obiecte de decor cu motive româneşti în diverse interpretări contemporane, obiecte de iluminat pentru încăperi cu personalitate, bijuterii extravagante semnate de autori români, diverse obiecte – accesoriu, dar si obiecte hip – precum bicicleta Pegas, a cărei imagine a fost recent împrospătată de un designer român, sau obiecte vestimentare – statement, personalizate manual. 

Evenimentul are loc simultan, atât în România cât şi în Austria, în oraşul mult mai experimentat din punct de vedere al culturii designului – Graz (desemnat în 2011 UNESCO City of Design). Astfel, prin colaborarea organizaţiilor omoloage BUCHAREST DESIGN CENTER şi Creative Industries Styria, cu ocazia acestui eveniment are loc un schimb de experienţă romano-austriacă: obiecte de design austriac se vor regăsi la târgul de la Bucureşti, în timp ce, pe toată perioada evenimentului, obiecte ale designerilor români participanţi vor fi expuse pentru vânzare publicului austriac din Graz.

Colaborarea dintre libraria Carturesti (prin proiectul ROD-Romanian Design) şi BUCHAREST DESIGN CENTER, gazduită de Băneasa Shopping City, este prima manifestare de anvergură dedicata încurajării designului românesc de produs. 

„Este propunerea noastra de a încuraja creativitatea designerilor români de produs. Aducem, în contextul Sărbătorilor de iarnă, «în drumul» publicului, obiecte poate neaşteptate de design românesc – pentru cei care doresc alternative, obiecte de serie mică, impregnate de personalitatea creatorilor lor.  Este un pas mic, dar relevant, în ceea ce priveşte promovarea culturii designului de produs în România“, spune Ioana Bardaş, fondator BUCHAREST DESIGN CENTER.