Audrey Tautou va prezenta Festivalul de Film de la Cannes

Actriţa franceză va fi gazda cermoniilor de deschidere şi de închidere ale celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

A 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (ce va avea loc între 15 şi 26 mai) se anunţă a fi, ca în fiecare an, locul de întâlnire al celor mai vestiţi oameni din industria cinematografiei mondiale. După ce am aflat că regizorul american Steven Spielberg va fi preşedintele juriului la ediţia din acest an, astăzi organizatorii au anunţat că prezentatoarea va fi nimeni alta decât actriţa franceză Audrey Tautou. Ea îi calcă astfel pe urme unei alte franţuzoaice, Bérénice Bejo, prezentatoarea de anul trecut, şi va debuta pe scena festivalului pe 15 mai, la braţul lui Steven Spielberg.

În 2012 Audrey Tautou a apărut pe afişul filmului postum al lui Claude Miller, Thérése Desqueyroux, prezentat în afara competiţiei, peliculă ce a închis ediţia de anul trecut a festivalului. Anul acesta, actriţa cunoscută mai ales pentru rolul din Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (2001) va apărea alături de Romain Duris în ecranizarea romanului lui Boris Vian, L’Ecume des jours/Spuma zilelor.

În galeria alăturată poţi admira cele mai frumoase ţinute pe care le-a purtat Audrey Tautou de-a lungul timpului pe covorul roşu.

Foto: Hepta