Motivul pentru care Ducesa de Cambridge nu a purtat negru la premiile BAFTA

Motivul pentru care Ducesa de Cambridge nu a purtat negru la premiile BAFTA

Ducesa de Cambridge a evitat codul vestimentar – totul negru – în solidaritate cu mișcarea Time’s Up, optând pentru o rochie verde de la Jenny Packham. Iată motivul pentru care Ducesa de Cambridge nu a purtat negru la premiile BAFTA.

Familiei regale îi este interzis să se plaseze în vreun fel sau să-și aleagă o poziție politică – protocolul iterează faptul că ei trebuie să-și păstreze constant neutralitatea. Decât să urmeze pașii unor actrițe precum Jennifer Lawrence sau Angelina Jolie, care au purtat toate rochii negre în semn de solidaritate cu mișcarea Time’s Up, Ducesa a optat pentru un look în culoarea verde, cu o eșarfă neagră.

Deși nu a ținut pasul cu restul invitaților, nuanța închisă a rochiei a încuviințat subtil cu cauza, fără să ajungă o piesă statement dusă până la capăt. Ducesei i s-a alăturat Ducele de Cambridge care a purtat un smoching negru.

„Sunt foarte mândră de faptul că industria mea a început să tragă și să împingă problemele de natura egalității între sexe sau agresiune sexuală. Sper doar că va inspira și alte industrii.” a spus Salma Hayek pe covorul roșu în această seară.

Decizia de a purta negru complet a venit ca urmare a unui protest împotriva agresiunilor sexuale și abuzului început la Globurile de Aur din ianuarie. De atunci, covoarele roșii de la mai multe ceremonii de premiere – începând cu premiile Grammy până la premiile SAG – s-au obșinuit să-și arate sprijinul față de femeile care au trecut prin experiențe de agresiune sexuală sau discriminare. La premiile Brit Awards din acest weekend, invitații prezenți vor purta un trandafir alb în semn de solidaritate.

Foto Credit: Hepta

Eliza Nita
eliza.nitta@yahoo.com