Morgan Freeman acuzat de hărţuire sexuală

Morgan Freeman, acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală

Opt femei îl acuză pe actorul Morgan Freeman de hărţuire sexuală şi comportament indecent.

După o lungă investigație, CNN a publicat ieri un reportaj în care 16 persoane îl acuză pe Morgan Freeman de hărţuire sexuală şi comportament inadecvat. Opt dintre acestea susţin că au fost victime ale comportamentului său nepotrivit, iar celelalte opt au fost martore.

Din cele opt femei, două au declarat că au fost atinse de actor fără să-și dorească asta. Una dintre femeile care au vorbit despre comportamentul nepotrivit al actorului a fost asistentă de producţie în 2015, pe platourile de filmare ale peliculei Going In Style, unde Morgan Freeman a jucat alături de Alan Arkin and Michael Caine. Femeia a povestit că a fost hărţuită în mod constant de actorul de 80 de ani. Acesta a atins-o fără permisiune, şi-a pus mâna pe spatele ei, i-a masat ceafa şi a făcut comentarii despre hainele şi silueta ei. „Tot încerca să îmi ridice fusta şi mă întreba dacă port lenjerie intimă”, a spus ea. „Alan Arkin i-a spus să se oprească. Morgan s-a speriat și nu a știut ce să spună”, a adăugat ea pentru CNN. Femeia a declarat că a fost hărțuită timp de câteva luni, pe tot parcursul filmărilor.

O altă femeie care, în 2012, a făcut parte din echipa de producţie a filmului Now You See Me a declarat pentru CNN că atât ea cât și asistenta ei au fost hărțuite de Morgan Freeman. În mai multe ocazii, actorul „făcea comentarii despre corpurile noastre”.

Comportamentul necorespunzător al lui Freeman a avut loc atât pe platourile de filmare, cât și în timpul turneelor de promovare ale filmelor sale, precum și la compania de producție Revelations Entertainment, co-fondată de el.

Ce spune Morgan Freeman despre acuzațiile de hărţuire sexuală?

Într-un comunicat de presă dat publicității ieri, Morgan Freeman răspunde acuzațiilor de hărţuire sexuală şi comportament indecent. Actorul a prezentat scuze publice femeilor care i-au adus acuzații.

„Oricine mă cunoaşte sau a lucrat cu mine ştie că eu nu sunt o persoană care ar vrea în mod intenţionat să supere sau să facă pe cineva să se simtă stânjenit. Îmi cer scuze faţă de oricine s-a simţit stânjenit sau nerespectat. Nu am intenţionat niciodată acest lucru, a spus Morgan Freeman.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro