Mesajul feminist ascuns al machiajului Emmei Stone la Globurile de Aur 2018

Mesajul feminist ascuns de machiajul Emmei Stone de la Globurile de Aur 2018

Emma Stone a ales un machiaj destul de nonconformist pentru Globurile de Aur 2018, însă cu un scop bine întemeiat: machiajul ei în nuanțe de verde, mov și alb a ascuns un mesaj feminist!

Decizia ca actrițele și actorii să poarte ținute negre la Globurile de Aur 2018 ca un protest împotriva hărțuirii sexuale de la Hollywood a fost noutatea de pe covorul roșu, iar asta a fost o provocare și pentru make-up artiștii lor. Însă pentru unii dintre ei a fost o plăcere să accepte o astfel de provocare, ba mai mult, unii dintre ei au dus-o la un cu totul alt nivel.

Este și cazul make-up artistei care s-a ocupat de machiajul Emmei Watson. Rachel Goodwin a cercetat fenomenul feminismului și a venit cu un machiaj inspirat de el: „Întreaga emoție a serii a fost despre solidaritate, despre revolta împotriva hărțuirii sexuale și știam că acest mesaj va fi sentimentul serii. Unele persoane au decis să o lase mai ușor cu machiajul, dar eu m-am întrebat: «Cum pot transmite un mesaj prin frumusețe, care să fie în solidaritate cu toată această mișcare?»”.

Așa că make-up artista a făcut puțină cercetare, căutând în Mișcarea Sufragetelor de la sfârșitul anilor 1800 – începutul anilor 1900. „Am găsit niște bannere, eșarfe, broșe și bijuterii incredibile pe care femeile din Mișcarea Sufragetelor le purtau și toate aveau aceste trei culori: verde mov și alb. Așa că am decis să transform asta în mesajul meu prin frumusețe și să creez un machiaj care să transmită un mesaj de încurajare, așa că de aici mi-a venit inspirația”, a spus ea.

„Ochii ei sunt verzi, buzele și pomeții mov și are alb pe interiorul pleoapelor și sub sprâncene – și acestea sunt singurele trei culori din machiajul ei.”

Emma Stone a fost și ea foarte încântată de idee: „În literatura lor, movul era o culoare regală care venea de la sângele regal care curgea prin venele sufragetelor, de la instinctul lor pentru libertate și demnitate, albul venea de la puritatea vieții lor publice și private și verdele era culoarea speranței – de-asta au ales aceste trei culori. Așa că atunci când i-am explicat totul, a fost foarte încântată de idee”, a spus Rachel, Goodwin.

Foto: Hepta
 

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro