Mesajul actriței Ellis Ross pentru femeile singure, fără copii

Mesajul actriței Ellis Ross pentru femeile singure, fără copii

Pe actrița Tracee Ellis Ross o cunoașteți, probabil, din serialul „Black-ish”, unde are o familie numeroasă. În realitate, însă, Ross este necăsătorită și nu are copii, iar pentru o femeie de 45 de ani, acest lucru poate fi cel puțin ciudat pentru cei din jur.

Tracee Ellis Ross a vorbit despre asta în cadrul discursului pe care l-a susținut la Glamour’s 2017 Women of the Year Summit. Actrița a descoperit că, deși a acumulat numeroase reușite de-a lungul vieții sale, faptul că nu are copii este o mare problemă pentru cei care o cunosc.

„Este foarte interesant să fii femeie, și să ajungi la 45 de ani, și să nu fii căsătorită, și să nu ai copii. Mai ales când ai făcut cinci copii la televizor (în serial, n.r.). Începi să auzi lucruri nebunești precum «Oh, înseamnă că nu ai găsit bărbatul potrivit încă», «Ce vei face?», «Săraca de tine!»”, a spus Ross. Actrița a relatat că este constant întrebată când va întemeia, în sfârșit o familie. „Visam în copilărie să fiu aleasă de un bărbat bun, puternic, sexy, cu buze pline și care dăruia îmbrățișări minunate, și cu care aveam să am un băiețel numit Lauren. Dar… Am visat de asemenea să câștig premiul Oscar și să fiu pe coperțile revistelor, și să schimb lumea, ajutând femeile să își găsească vocea. Iar de la acel vis, am construit o viață incredibilă. Am devenit o femeie de care sunt mândră”, a povestit ea.

„Iar apoi, cineva mi-a spus că are o prietenă care a adoptat un copil la 52 de ani, și că «nu este niciodată prea târziu să îi dai un sens vieții tale» și cum valoarea mea este diminuată pentru că «nu am reușit» să mă căsătoresc și să am copii. Eu! Această femeie independentă, puternică, liberă. Adică, eu fac sport, mânânc sănătos, de cele mai multe ori nu întârzii la muncă, sunt o prietenă bună, o fiică bună, o muncitoare, cu o situație financiară bună, scot gunoiul înainte să apuce să miroasă urât, reciclez, și am câștigat un Glob de Aur! Am dat lovitura! Așa că de ce? De ce trebuie să fiu atacată în felul acesta? De parcă tot ce am făcut și cine sunt nu contează”, a mai spus actrița.

Cum a reușit să treacă peste această „nereușită” din viața ei, pe care ea nu a considerat-o niciodată astfel, însă pe care toți cei din jur i-au scos-o în evidență ca fiind marele eșec al vieții sale? A scris în jurnal. „Am făcut ceea ce orice femeie deschisă la minte ar face și am scris în jurnal. M-am eliberat, am conversat cu copilul din mine și am scris: VIAȚA MEA ESTE A MEA. Viața mea este a mea. Aceste cuvinte mi-au influențat parcursul și mi-au adus lacrimi în ochi, pentru că, da, mi-am trăit viața – dar nu după propriile mele așteptări. Nu pentru mine. Adică până la un anumit nivel, da, dar nu la un nivel profund. Așa că, dacă viața mea este într-adevăr a mea… atunci trebuie să o trăiesc pentru mine. Trebuie să mă pun pe mine prima și să nu aștept permisiunea nimănui să fac asta”, a spus Ellis Ross.

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com